Tehostettu palveluasuminen

Havulinna

 

Ajulantie 29, 37800 Akaa

Havulinna sijaitsee Akaan Toijalan Pätsiniemessä, lähellä rautatieasemaa.

Meillä on 42 asukaspaikkaa, joista 3 on tarkoitettu lyhytaikais- eli intervallihoitoon. Jokaisella asukkaalla on oma huone ja wc. Talosta löytyy sauna ja katettu takaterassi grilleineen.

Asukkaan turvallisen ja hyvän arjen onnistumiseen tarvitaan osaava koulutettu moniammatillinen henkilöstö, joka on sitoutunut kehittämään ikäihmisten palveluita. Havulinnassa työskentelee 22 lähihoitajaa ja neljä sairaanhoitajaa sekä palveluesimies. Teemme tiivistä yhteistyötä yksiköstä vastaavan lääkärin ja tarvittaessa kotisairaalan kanssa.

Toimintaperiaatteena on tuottaa laadukasta ja turvallista hoitoa mahdollisimman kodinomaisessa ympäristössä niin, että asukas voi kokea elämänsä merkitykselliseksi ja arvokkaaksi.

Ajatuksena arjen työssä on, että hoitohenkilökunta työskentelee vanhuksen kotona, joka vaatii hienotunteisuutta. Omaiset ja läheiset ovat aina tervetulleita asumisyksiköihin.

Viikoittainen arjen ohjelmasisältöön kuuluu erilaisia tapahtumia esimerkiksi, toimintatuokio, musiikkituokiot, SPR:n ulkoilutusta. Myös seurakunta, hyväntekeväisyysjärjestöt, kaverikoirat sekä musiikkiopisto ja päiväkodit vierailevat säännöllisesti luonamme.

Olemme innokkaita kehittämään toimintaamme. Olemme olleet mukana Kokeva -hankkeessa (kognitioharjoituksia muistisairautta sairastaville), jonka pohjalta yksikköömme on rakennettu erillinen aistitila. Kodinomaisuuden ja aktiivisen arjen kehittäminen on ollut yhteinen tavoitteemme, jossa olemme onnistuneet. Akaan kaupungin Havulinnan palvelutalolle myönnettiin helmikuussa 2019 La Carita –säätiön vanhustyön tunnustuspalkinto hyvästä vanhustyöstä.

 

 __________________________________________________________________         

 

Koivula-koti

Koivula-kodin omavalvontasuunnitelma


Ryhmäkoti
Eteläinen Tarpiantie 16 A, 37830 Akaa

Koivulakoti on palveluasumisyksikkö joka sijaitsee Viialassa, lähellä terveysasemaa.

Asuminen Koivulakodissa rinnastetaan kotona asumiseen. Asukas saa itse kalustaa huoneensa omilla huonekaluillaan ja käytössä ovat omat liinavaatteet, hygieniatuotteet yms.
Koivulakodissa on kahdeksan asuinhuonetta sekä yhteisinä tiloina keittiö ja olohuone. Jokaisessa huoneessa on oma wc. Toiminta on hyvin yhteisöllistä. Viriketoiminnan lisäksi työssä huomioidaan kuntouttava työote. Asukkaille laaditaan henkilökohtaiset hoito- ja kuntoutussuunnitelmat. 

Koivulakoti on lämminhenkinen ja kotoisa koti kahdeksalle asukkaalle. Päivittäiset askareet tehdään asukkaiden ehdolla. Yhteisissä tiloissa on asukkaiden käytössä televisio. Ruoka tulee valmiina kaupungin tuotantokeittiöstä.
Yhteistyötä tehdään eri toimijoiden, kuten seurakunnan ja päiväkodin kanssa. Parturi ja jalkahoitaja käyvät tarpeen mukaan.
 

__________________________________________________________________

 

Mäntymäki

Mäntymäen omavalvontasuunnitelma

Koivistontie 14, 37830 Akaa
puh. 040 335 3470

Mäntymäki on 34-paikkainen tehostetun palveluasumisen yksikkö Viialassa. Mäntymäki tarjoaa ikäihmisille ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa kodinomaisessa ympäristössä. Huoneet ovat yhden hengen huoneita, jotka voidaan kalustaa omilla tavaroilla.

Hoidossa korostetaan yksilöllisyyttä, itsemääräämisoikeutta ja omatoimisuutta. Perushoitotyö on laadukasta ja asukasta kunnioittavaa.

Yksikössä vierailee ympäri vuoden erilaisia yhdistyksiä järjestämässä ohjelmatuokioita. Päiväkotilasten vierailut ovat erityisen mieluisia. Seurakuntapäivä on kerran viikossa. Kaverikoirat vierailevat myös säännöllisesti.

Perinteeksi ovat jo muodostuneet kesäiset lettukestit makkaranpaistoineen sekä torvisoittokunnan pihasoitto ennen juhannusta.

Henkilökuntaan kuuluu 21 lähihoitajaa, 2 sairaanhoitajaa ja palveluesimies. Ruoka valmistetaan omassa keittiössä.


 __________________________________________________________________    

 

Tarpiakoti

Tarpiakodin omavalvontasuunnitelma


Puistotie 1, 37910 Akaa

Tarpiakoti sijaitsee Akaassa Kylmäkosken taajamassa kauniiden peltomaisemien keskellä.

Tarpiakodissa on 33 tehostetun palveluasumisen paikkaa.

Tarpiakodissa tilat ovat esteettömät ja ulkoilumahdollisuudet hyvät. Iso aidattu takapiha ja iso aurinkoterassi mahdollistavat asukkaiden päivittäisen ulkoilun myös omatoimisesti. Tarpiakoti koostuu 3 siivestä; Metsola, Kurkela ja Varpula.

Hoidon perustana on hyvän perushoidon lisäksi kuntoutusta tukeva viriketoiminta sekä sosiaalista kanssakäymistä ja henkistä vireyttä edistävä toiminta. Viikko koostuu sosiaalisista ryhmätoiminnoista, ulkoilusta ja jumppatuokioista. Tarpiakodissa käy oma kuntohoitaja 2 kertaa viikossa. Viriketoiminta on suunnitelmallista. Joka viikolle on oma virikeviikkokalenteri. Ohjelmassa on monenlaista tarjontaa, kuten tansseja, toivemusiikin kuuntelua, bingoa, hemmottelua, muistelutuokioita, ulkoilua, lehden lukua, elokuvia. Myös seudun muut asukkaat ovat tervetulleita viriketuokioihimme.

Tarpiakodissa on tapana istuttaa perunoita ja muita vihanneksia keväisin ja syksyllä vietämme sadonkorjuujuhlia. Yhteistyötä tehdään myös eri tahojen kanssa, kuten SPR, seurakunta ja kuntouttava työtoiminta. Tarpiakodissa käy myös erilaisia esiintyjiä esiintymässä asukkaiden iloksi. Joskus koirakaverit käyvät tervehtimässä asukkaita. Asukkaiden kanssa tehdään erilaisia retkiä mm. torille, kirkkoon jne.

Kuntoutus ja arkiliikunnan tukeminen on osa Tarpiakodin toimintaa. Asukkaille tehdään omat henkilökohtaiset kuntoutussuunnitelmat ja vaikutuksia arvioidaan säännöllisesti. Tavoitteena on, että vuoteeseen hoidettava aika lyhenee, siirtyy tai sitä ei tarvita lainkaan.

Kerran kuukaudessa Tarpiakodin asukkaille järjestetään asukaskokous, johon myös omaiset ovat tervetulleita. Asukkaiden toiveet saadaan näin kuulluksi.

Tarpiakodin henkilökunta koostuu ammattitaitoisista hoitajista. Hoitajien sydämenasiana on toteuttaa asiakaslähtöistä, asiakasta kunnioittavaa hoitotyötä. Omaisyhteistyötä pidetään tärkeänä ja omaiset ovat hyvin tervetulleita Tarpiakotiin.
 

__________________________________________________________________

 

Torkonkartano

 

Ryhmäkodit
Hakanperäntie 2D, 37800 Akaa


Torkonkartano sijaitsee Toijalan terveysaseman takana. Tehostetun palveluasumisen yksikössä on kolme erillistä osastoa eli ryhmäkotia, joita ovat Visakoivu, Rantaorvokki ja Kurjenkello.

Palvelutalossa on yhteensä 36 asukaspaikkaa. Jokaisella asukkaalla on oma 25 neliömetrin kokoinen asuntonsa, johon sisältyy invamitoitettu kylpyhuone. Yhteisessä käytössä ovat oleskelutilat, pesu- ja saunatilat, ruokailutilat keittiöineen, sekä henkilökunnan toimistot ja sosiaalitilat. Lisäksi löytyy monitoimitila, josta löytyy kuntoilulaitteita asukkaiden käyttöön. Ryhmäkodeilla on omat, katetut terassit, joilta on pääsy piha-alueille, ja rakennusta kiertää asfaltoitu ja valaistu ulkoilureitti.

Asukkaat maksavat asunnostaan vuokran lisäksi käytön mukaan palvelumaksuja pyykkipalvelusta, ateriapaketista sekä siivouksesta. Lisäksi maksetaan tuloperusteista hoivamaksua, joka sisältää ympärivuorokautisen huolenpidon sekä muun muassa perusterveydenhuollon lääkäri- ja laboratoriopalvelut. Lääkekulut, erikoissairaanhoidon poliklinikkamaksut sekä henkilökohtaiset hygieniatuotteet asukas maksaa itse.

 

    

Katso Torkonkartanon esittelyvideo upeine ilmakuvineen >>>

 

 

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi