Tehostettu palveluasuminen


Havulinna

 

Ajulantie 29, 37800 Akaa

Havulinna tarjoaa ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista ikäihmisille. Havulinnassa on kolme erikokoista ryhmäkotia: Kerttula, Marttila ja Erkkilä.

Palvelutalossa on yhteensä 42 asukaspaikkaa, joista kolme on suunnattu lyhytaikaisjaksoa eli intervallijaksoa tarvitseville.

Jokaisella asukkaalla on oma huone ja kylpyhuone/wc.
 

 __________________________________________________________________         

 

Koivula-koti


Ryhmäkoti
Eteläinen Tarpiantie 16 A, 37830 Akaa

Koivulakoti on palveluasumisyksikkö joka sijaitsee Viialassa, lähellä terveysasemaa.

Asuminen Koivulakodissa rinnastetaan kotona asumiseen. Asukas saa itse kalustaa huoneensa omilla huonekaluillaan ja käytössä ovat omat liinavaatteet, hygieniatuotteet yms.
Koivulakodissa on kahdeksan asuinhuonetta sekä yhteisinä tiloina keittiö ja olohuone. Jokaisessa huoneessa on oma wc. Toiminta on hyvin yhteisöllistä. Viriketoiminnan lisäksi työssä huomioidaan kuntouttava työote. Asukkaille laaditaan henkilökohtaiset hoito- ja kuntoutussuunnitelmat. 

Koivulakoti on lämminhenkinen ja kotoisa koti kahdeksalle asukkaalle. Päivittäiset askareet tehdään asukkaiden ehdolla. Yhteisissä tiloissa on asukkaiden käytössä televisio. Ruoka tulee valmiina kaupungin tuotantokeittiöstä.
Yhteistyötä tehdään eri toimijoiden, kuten seurakunnan ja päiväkodin kanssa. Parturi ja jalkahoitaja käyvät tarpeen mukaan.
 

__________________________________________________________________

 

Mäntymäki


Koivistontie 14, 37830 Akaa
puh. 040 335 3470

Mäntymäen vanhainkoti Viialassa on 34-paikkainen. Osa paikoista on tehostettua palveluasumista.

Hoidossa korostetaan yksilöllisyyttä, itsemääräämisoikeutta ja omatoimisuutta. Toiminnan tavoitteena on yksilöllinen, omatoimisuutta tukeva, kuntouttava ja virikkeellinen hoito.


Tarpiakoti


Puistotie 1, 37910 Akaa

Tarpiakoti sijaitsee Akaassa Kylmäkosken taajamassa kauniiden peltomaisemien keskellä.

Tarpiakodissa on 33 tehostetun palveluasumisen paikkaa.

Tarpiakodissa tilat ovat esteettömät ja ulkoilumahdollisuudet hyvät. Iso aidattu takapiha ja iso aurinkoterassi mahdollistavat asukkaiden päivittäisen ulkoilun myös omatoimisesti. Tarpiakoti koostuu 3 siivestä; Metsola, Kurkela ja Varpula.

Hoidon perustana on hyvän perushoidon lisäksi kuntoutusta tukeva viriketoiminta sekä sosiaalista kanssakäymistä ja henkistä vireyttä edistävä toiminta. Viikko koostuu sosiaalisista ryhmätoiminnoista, ulkoilusta ja jumppatuokioista. Tarpiakodissa käy oma kuntohoitaja 2 kertaa viikossa. Viriketoiminta on suunnitelmallista. Joka viikolle on oma virikeviikkokalenteri. Ohjelmassa on monenlaista tarjontaa, kuten tansseja, toivemusiikin kuuntelua, bingoa, hemmottelua, muistelutuokioita, ulkoilua, lehden lukua, elokuvia. Myös seudun muut asukkaat ovat tervetulleita viriketuokioihimme.

Tarpiakodissa on tapana istuttaa perunoita ja muita vihanneksia keväisin ja syksyllä vietämme sadonkorjuujuhlia. Yhteistyötä tehdään myös eri tahojen kanssa, kuten SPR, seurakunta ja kuntouttava työtoiminta. Tarpiakodissa käy myös erilaisia esiintyjiä esiintymässä asukkaiden iloksi. Joskus koirakaverit käyvät tervehtimässä asukkaita. Asukkaiden kanssa tehdään erilaisia retkiä mm. torille, kirkkoon jne.

Kuntoutus ja arkiliikunnan tukeminen on osa Tarpiakodin toimintaa. Asukkaille tehdään omat henkilökohtaiset kuntoutussuunnitelmat ja vaikutuksia arvioidaan säännöllisesti. Tavoitteena on, että vuoteeseen hoidettava aika lyhenee, siirtyy tai sitä ei tarvita lainkaan.

Kerran kuukaudessa Tarpiakodin asukkaille järjestetään asukaskokous, johon myös omaiset ovat tervetulleita. Asukkaiden toiveet saadaan näin kuulluksi.

Tarpiakodin henkilökunta koostuu ammattitaitoisista hoitajista. Hoitajien sydämenasiana on toteuttaa asiakaslähtöistä, asiakasta kunnioittavaa hoitotyötä. Omaisyhteistyötä pidetään tärkeänä ja omaiset ovat hyvin tervetulleita Tarpiakotiin.
 

 __________________________________________________________________

 

Torkonkartano

 

Ryhmäkodit
Hakanperäntie 2D, 37800 Akaa


Torkonkartano sijaitsee Toijalan terveysaseman takana. Tehostetun palveluasumisen yksikössä on kolme erillistä osastoa eli ryhmäkotia, joita ovat Visakoivu, Rantaorvokki ja Kurjenkello.

Palvelutalossa on yhteensä 36 asukaspaikkaa. Jokaisella asukkaalla on oma 25 neliömetrin kokoinen asuntonsa, johon sisältyy invamitoitettu kylpyhuone. Yhteisessä käytössä ovat oleskelutilat, pesu- ja saunatilat, ruokailutilat keittiöineen, sekä henkilökunnan toimistot ja sosiaalitilat. Lisäksi löytyy monitoimitila, josta löytyy kuntoilulaitteita asukkaiden käyttöön. Ryhmäkodeilla on omat, katetut terassit, joilta on pääsy piha-alueille, ja rakennusta kiertää asfaltoitu ja valaistu ulkoilureitti.

Asukkaat maksavat asunnostaan vuokran lisäksi käytön mukaan palvelumaksuja pyykkipalvelusta, ateriapaketista sekä siivouksesta. Lisäksi maksetaan tuloperusteista hoivamaksua, joka sisältää ympärivuorokautisen huolenpidon sekä muun muassa perusterveydenhuollon lääkäri- ja laboratoriopalvelut. Lääkekulut, erikoissairaanhoidon poliklinikkamaksut sekä henkilökohtaiset hygieniatuotteet asukas maksaa itse.

 

    

Katso Torkonkartanon esittelyvideo upeine ilmakuvineen >>>

 

 

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi