Psykiatrinen sairaanhoitaja eli psyykkari

Lasten ja nuorten psyykkarin eli psykiatrisen sairaanhoitajan työ painottuu mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen puuttumiseen matalalla kynnyksellä.

Pyrkimyksenä on ehkäistä kasvuun ja kehitykseen liittyvien kriisien sekä erilaisten elämäntilanteiden aiheuttamien kriisitilanteiden vaikeutuminen.   Psykiatrinen sairaanhoitaja arvioi hoidon tarvetta ja tarvittaessa ohjaa hoidon piiriin. Vastaanottotyössä pyritään lyhytkestoiseen työhön. Psykiatristen potilaiden jatkohoito ei kuulu toimenkuvaan.

Nuorten psyykkisiä oireita, joissa psyykkari auttaa ovat mm.:

  • mielialamuutokset
  • ahdistuneisuus
  • erilaiset toistuvat fyysiset oireet (pahanolon tunteet, päänsäryt, univaikeudet yms.)
  • syömishäiriöt

Asiakaskunnan ikärakenne painottuu yläkouluikäisiin nuoriin, mutta myös alakouluille ja neuvoloihin palveluita annetaan. Kouluikäisten vastaanotto tapahtuu pääosin Toijalan ja Viialan yläkouluilla.

Nuoret hakeutuvat vastaanotolle pääsääntöisesti itse, mutta yhteydenotot voivat tulla myös läheisiltä, neuvoloista, kouluterveydenhuollosta, opettajilta tai sosiaalitoimesta.

Psykiatrinen sairaanhoitaja tekee yhteistyötä kodin, koulun, terveystoimen, sosiaalitoimen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. 

Tapaamiset tapahtuvat ajanvarauksella ja ne ovat luottamuksellisia.
 

Yhteystiedot:

Psyykkari Katriina Mäkinen, puh. 040 335 2642
Viialan yhtenäiskoulu, Hirvialhonkatu 24, 37830 Akaa

Psyykkari Heidi Ulaska, puh. 040 335 2618
Toijalan yhteiskoulu, Kurisjärventie 18, 37800 Akaa

 

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi