iPana Äitiys - Sähköinen äitiyskortti käyttöön

iPana Äitiys -sähköinen äitiyskortti


Akaan ja Urjalan äitiysneuvoloissa on otettu käyttöön sähköinen äitiyskortti raskaudenseurannassa 12.1 2018 alkaen (koskee vain TAYS:ssa synnyttäviä). Pahvinen äitiyskortti jää pääosin pois käytöstä.

12.1 2018 jälkeen tulevat uudet äitiysneuvola-asiakkaat saavat käyttöönsä sähköisen äitiyskortin, johon asiakas saa tunnuksen, kun hän ensimmäisen kerran ottaa yhteyttä äitiysneuvolaan.

Asiakas täyttää palvelussa esitietolomakkeen sekä terveystottumuksia ja hyvinvointia koskevia kyselyjä jo ennen ensimmäistä neuvolakäyntiä. Kyselyt kartoittavat mm. ravitsemukseen, liikuntaan sekä alkoholinkäyttöön liittyviä asioita.

Neuvolakäyntien seurantatiedot, tutkimusten tulokset, sikiön vointia koskevat merkinnät ja sikiöseulontoihin liittyvät tutkimustiedot tallentuvat palvelun äitiyskortti-osioon, jolloin asiakas näkee myös ammattilaisen kirjaukset

Yksi palvelun eduista on aiempaa sujuvampi tiedonkulku äitiysneuvolan, ultraäänitutkimuksia tekevän yksikön ja synnytyssairaalan välillä. Äitiyskorttia käytetään myös Taysissa raskauden ja synnytyksen ajan hoidossa ja seurannassa. Samalla tavalla äiti ja neuvola näkevät Taysin henkilökunnan sähköiseen äitiyskorttiin kirjaamat tiedot.

Sähköisen äitiysneuvolakortin tietoja pääsee katsomaan ja kirjaamaan vain asiakas itse, neuvola, ultraääniä tekevä taho sekä Tays:n raskauksia ja synnytyksiä hoitava yksikkö,

Asiakas voi pitää sähköisessä palvelussa omaa henkilökohtaista raskauspäiväkirjaa, ja keskustelupalstalla voi jutella muiden odottajien kanssa. Lisäksi hän voi viestipalvelun kautta esittää terveydenhoitajalle kysymyksiä, joihin vastataan viikon kuluessa. Kiireellisissä asioissa tulee aina soittaa neuvolaan.

Akaassa käyttöön otettu sähköinen verkkosovellus on iPana Äitiys. Palvelun on toteuttanut CSAM MediWare Oy. Palvelun käyttö tapahtuu salatun SSL-yhteyden kautta.

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi