Maksuton hoitotarvikejakelu

Kaikista maksutta jaettavista hoitotarvikkeista on oltava terveyskeskuksen hoitavan lääkärin lausunto päätöksineen. Diabetestarvikkeiden osalta kunkin terveysaseman diabeteshoitaja hoitaa tarvikejakeluun liittyvän päätöksenteon.

Tarvikkeita ja välineitä annetaan yleensä kolmen kuukauden tarve kerrallaan ja niitä luovutettaessa arvioidaan aina niiden tarpeellisuus ja asianmukaisuus. Kaikki tarvikkeet on tilattava mielellään 1 – 2 viikkoa aikaisemmin ja samalla sovitaan hakuajankohta joko käynnin yhteydessä tai puhelimitse tai diabetestarvikkeiden osalta sähköisen Klinik 24 h -palvelun kautta.
Sähköpostilla voi tehdä jatkotilauksen nimetylle hoitajalle ilman tarkkoja henkilötietoja, koska käytössä ei ole salattua sähköpostiyhteyttä.  

Maksuttomien diabetestarvikkeiden jakelusta ja seurannasta huolehtivat diabeteshoitajat ja muiden hoitotarvikkeiden jakelusta ja käytön seurannasta vastaavat lääkärinvastaanottojen hoitajat.

Diabeteshoitajien yhteystiedot löytyvät Akaan verkkosivuilta ja heidän puhelinaikansa on maanantaista torstaihin klo 12 – 13.

Vastaanottojen hoitajat tavoittaa keskitetyn ajanvarauksen kautta, p. 040 335 2702 tai käymällä terveysasemilla maanantaista perjantaihin klo 8 – 16 välisenä aikana.

Ohje maksuttomien hoitotarvikkeiden jakelusta

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi