Ohje hengitystieinfektio-oireisten potilaiden hoidosta sekä ulkomaan matkailun vaikutuksesta hoitoon Akaan terveyskeskuksessa

Erillinen hengitystieinfektiovastaanotto toimii toistaiseksi Viialan terveysaseman tiloissa. Vastaanotolle pääsee vain puhelinsoiton perusteella. 

Mikäli olet tulossa vastaanotoille tai tutkimuksiin Toijalan, Kylmäkosken tai Urjalan terveysasemille jonkin muun asian kuin hengitystieinfektion vuoksi ja sinulla on hengitystieoireita, ole meihin puhelimitse yhteydessä ennen vastaanotolle tuloa.

Jos olet saanut lähetteen röntgenkuvaukseen hengitystieoireiden vuoksi, niin toimi annettujen ohjeiden mukaisesti eli käytä hengityssuojainta, jonka olet saanut mukaan tai saat sen, kun saavut terveysasemalle ja mene odottamaan röntgenin aulaan.

Ulkomaan matkailun vaikutus käynteihin

On suositeltavaa välttää ulkomaanmatkailua ennen suunniteltua tutkimusta tai hoitoa. THL:n ohjeessa matkustamisesta koronaviruspandemian aikana on tarkempaa tietoa ajankohtaisesta matkustus-tilanteesta. Omaehtoista karanteenia suositellaan kaikille Suomeen saapuville, jotka tulevat maista, joihin kohdistuu edelleen sisä- tai ulkorajavalvonta.  Välttämätön liikkuminen on omaehtoisen karanteenin aikana sallittua.

Hoitoon tai tutkimuksiin tuleminen on pääsääntöisesti välttämättömäksi katsottavaa liikkumista ja on siten sallittua. Asiaa koskeva Tampereen yliopistollisen sairaalan ohje potilaalle on julkaistu Taysin verkkosivuilla. Tarvittaessa kontaktia voidaan siirtää, mikäli myöhentäminen on hoidon kannalta mahdollista.

Myös omaehtoisessa karanteenissa olevia potilaita kehotetaan käyttämään suu-nenäsuojusta vastaanotolle saapuessaan ja myös matkan aikana. Jos potilaalla ei saapuessaan ole suu-nenäsuojusta, sellainen annetaan potilaalle vastaanottavassa paikassa.

Huolehdithan käsi- ja yskimishygieniastasi ja muista pitää suojaetäisyys muihin odottajiin odotusauloissa. Lue ohjeet hyvään käsi- ja yskimishygieniaan

Vastaanotoille ja laboratorioon pääsee ajanvarauksella tai puhelinsoiton perusteella ja ainoastaan kiireellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan ilman ajanvarausta.

24 h asiointipalvelun kautta voit ottaa yhteyttä terveyskeskukseen mihin vuorokauden aikaan tahansa. Asiointi on helppoa ja nopeaa eikä jonottamiseen tarvitse käyttää aikaa. https://www.akaa.fi/terveys-ja-perusturva/terveyspalvelut/laakarien-vastaanotto/

Akaan terveyskeskuksen lääkärien vastaanottojen keskitetty ajanvarauspuh. 040 335 2702
ma –pe klo 8-16

Laboratorio
Ajanvaraus arkisin klo 8-16 puh. 010 808 515   
Ajan voi varata myös netissä ajanvarauspalvelussa.

Akaan terveyskeskuksen hammaslääkärien keskitetty ajanvaraus, puh. 03 5691 2311
ma-to klo 8-15, pe 8-14

TAYS Valkeakoski, puh. 03 3116 7260
Ilta- yö- ja viikonloppupäivystys: ma-to klo 16 - seuraavaan aamuun klo 8 ja perjantaista klo 16 - maanantaiaamuun klo 8

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi