Perheasioiden sovittelu

Perheasioiden pikasovittelu korona-aikana

Perheasioiden sovittelussa eronneet vanhemmat saavat apua ja tukea keskinäisiin neuvotteluihinsa tilanteissa, jossa omat yritykset ovat saattaneet kääntyä riitelyksi ja joutua umpikujaan tai joissa puhevälejä ei ole. Vanhempia autetaan jäsentämään mistä asioista lapsen arjessa heidän on tarpeen sopia, kun lapsella on kaksi kotia.

Voit ilmoittautua sovitteluun klo 8 – 16 puh. 040 335 3040 tai ottamalla yhteyttä ”Pyydä apua” – napin kautta. Tapaamiset sisältävät kaksi-kolme sovittua tapaamiskertaa yhdessä vanhempien kanssa. Vanhempien tulee sopia keskenään kumpi vanhemmista on yhteyksissä lapsiperhepalveluihin toisen luvalla.

 

Jotta lapset selviäisivät erosta mahdollisimman hyvin, on tärkeää, että lasten asiat saadaan sovittelua vanhempien välisistä mahdollisista erimielisyyksistä huolimatta.

Perheasioiden sovittelussa vanhemmat saavat apua ja tukea keskinäisiin neuvotteluihinsa tilanteissa, jossa omat yritykset ovat saattaneet kääntyä riitelyksi ja joutua umpikujaan tai joissa puhevälejä ei ole. Vanhempia autetaan jäsentämään mistä asioista heidän on tarpeen sopia, kun lapsella on kaksi kotia. 

Vanhempien keskustelu tapahtuu kahden sovittelijan avustuksella. Sovittelija on ulkopuolinen, puolueeton taho, joka ei tee tai tarjoa valmiita ratkaisuja. Sovittelija auttaa kysymyksillään vanhempia itse löytämään omalle lapselleen sopivat ratkaisut. Sovittelija on sovittelijakoulutuksen saanut ammattilainen.

Sovittelu alkaa erillisillä valmistelutapaamisilla, jonka jälkeen sovittelutapaamisia on 1 – 3. Viimeisellä kerralla sovitaan mahdollisesta jälkitapaamisesta.

Perheasioiden sovittelu on tarkoitettu akaalaisten lasten vanhemmille.

Voit ilmoittautua sovitteluun klo 8 – 16 puh. 040 335 3040  tai ottamalla yhteyttä ”Pyydä apua” –painikkeen kautta

 

Käy myös tutustumassa uuteen Vanhemmuussuunnitelmaan.

Vanhemmuussuunnitelma on tarkoitettu tueksi ja apuvälineeksi eron jälkeiseen vanhemmuuteen.

Suunnitelma auttaa vanhempia keskustelemaan asiallisesti lasten arjen sujumisesta eron jälkeen. Suunnitelman avulla vanhemmat voivat sopia asioiden järjestämisestä ja keskinäisestä työnjaosta niin, että molemmat tietävät, mistä he ovat vastuussa ja mitä heiltä odotetaan.

Suomen ensimmäisen vanhemmuussuunnitelman esikuvina ovat olleet jo muun muassa Australiassa ja Englannissa käytössä olevat vanhemmuussuunnitelmat (parenting plan).

 

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi