Lapsiperheiden palvelut

 

Lapsiperheen arki voi olla kuormittavaa. Haasteita voivat aiheuttaa esimerkiksi perheenjäsenen sairaus, uupumus, vanhempien parisuhdeongelmat, avioero, lapsen kasvatuspulmat tai jokin muu kuormittava elämäntilanne.

Jos sinusta tuntuu, ettet selviä omin avuin, ota rohkeasti yhteyttä meihin!

Kartoitamme kanssasi perheellesi tai lapsellesi sopivan palvelun ja avun. 

Tuen muotoja voivat olla esimerkiksi:

Lastenvalvoja auttaa vanhempia isyyden selvittämiseen, lapsen huoltajuuteen, asumiseen, elatukseen sekä tapaamisoikeuteen liittyvissä asioissa. Palveluista vastaavat Akaan kaupungin lasten ja vanhempien kanssa työskentelevät sosiaalihuollon ammattilaiset.

Muita lapsiperheille tarkoitettuja palveluja ovat muun muassa adoptioneuvonta, lapsen ja vanhemman välisten tapaamisten valvonta, tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta.

___________________________________________________________

Meihin saat yhteyttä monella tapaa:

Pyydä apua –napin painalluksella voit lähettää meille sähköpostia. Vastaamme yhteydenottoosi viimeistään 3 työpäivän kuluessa.

Ajanvarausnumerosta 040 335 3312 voit varata asiointiajan lastenvalvojalle isyyden selvittämiseen tai lapsen elatus-, huolto- ja tapaamisoikeuteen liittyvissä sopimusasioissa. Ajanvaraus palvelee arkisin klo 9:30 – 11:30.

Päivystysnumero 040 335 3040 vastaa kiireellisissä lastensuojeluasioissa arkisin klo 8-16.


Virka-ajan ulkopuolella yhteys sosiaalipäivytystykseen numerossa 112.

__________________________________________________________

Viranomaisen ilmoitus 

Kanssasi työskentelevä muu viranomainen voi suostumuksestasi ottaa meihin yhteyttä täyttämällä oheisen kaavakkeen ja toimittamalla sen meille osoitteeseen Pätsiniementie 4 D, 37800 Akaa.

Huomaathan, että viranomaisella on myös ilman asianosaisen suostumusta velvollisuus ilmoittaa sosiaaliviranomaiselle tuen tarpeesta, mikäli lapsen etu sitä välttämättä vaatii.

Viranomaisen ilmoitus -lomake

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi