Varhaiskasvatuksen kokonaisuuden arviointi -työryhmä 9.10. ja 5.11.2018

Ajankohdan tietojen mukaan Akaan syntyvyysluvut ovat lähivuosina laskevia. Toisin kuin koulu, varhaiskasvatus on vapaaehtoista, joten varhaiskasvatuksen käyttö ikäluokittain, alueittain, vuosittain ja vuodenajoittain vaihtelee. Syyskuussa 2018 varhaiskasvatuksen piirissä oli 589 lasta, ennakkotietojen mukaan v. 2019 tammikuussa 621 lasta ja ns. rakenteellisia paikkoja on yhteensä 610. Varhaiskasvatuspaikkojen lisäystarve Viialassa on todennäköisempää kuin muualla.

Talousjohtaja Mari Puhka-Susi selvitti työryhmälle kaupungin sisäisten kustannusten, mm. ruoka- siivous-, kiinteistöhoito-, vuokra-, työterveyshuolto-, tietojärjestelmäpalvelujen merkitystä ja vaikuttavuutta yksiköiden talouteen. Vuosittainen vaikuttavuus vaihtelee yksiköittäin ollen kuitenkin kymmeniä prosentteja yksiköiden menoista. Taloustekijöiden tutkimista jatketaan työryhmässä edelleen.

Kouluverkkoselvityksen tuottaman tiedon jälkeisten toimenpiteiden ja päätösten aika lähestyy. Viilaan yhtenäiskoulun väliaikaiset tilat ovat käytössä. Maaliskuussa tehtäneen päätöksiä kouluista. Varhaiskasvatuksen palveluverkkoselvityksen tiedot tullaan liittämään kouluverkkoselvityksen tietoihin. Varhaiskasvatuksen tilojen kuntoa tutkitaan tarvittavilta osin. Mahdolliseen koulujen ja varhaiskasvatuksen tilojen yhteiskäyttöön palataan myöhemmin.

Työryhmän seuraavat tapaamiset ovat tammikuussa.

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi