Kesäkyselystä

Kesäkyselystä

Varhaiskasvatuksen asiakkaat ovat esittäneet kysymyksiä kesäkyselylomakkeen täyttämisestä.

Kesäkyselylomake on varhaiskasvatuksen virallinen lomake, jonka kautta lasten huoltajat varaavat lapselleen heinäkuuksi paikan päivystävästä yksiköstä tai luovuttavat sen jonkun toisen käyttöön.

Ajalla 6.7.-31.7. kaupungissa on avoinna vain kaksi päiväkotia, paikkoja on siis rajoitetusti.  Henkilöstö näihin kootaan koko kaupungin varhaiskasvatuksen työntekijöistä, joten kaikki työntekijät ja lapset eivät ole ennalta tuttuja keskenään. Lomakyselyssä on paljon tärkeää tietoa lapsesta, mm. huoltajien ja varahakijoiden yhteystiedot (mm. lapsen sairastumisen varalta) ja lapsen allergiat, lääkkeet tai tukitarpeet.  Näihin tietoihin henkilöstö tukeutuu lapsen hoidon onnistumiseksi.

Korona-virus on sekoittanut monen perheen arjen. Mikäli huoltaja(t) on/ ovat esim. lomautettuna ennakoimattoman ajan, kysely täytetään vk 16-17 tietojen mukaisesti. Varhaiskasvatuksen henkilöstön vuosiloma- ja työvuorosuunnittelu tehdään todellisen lapsimäärän mukaisesti myös poikkeusoloissa. Lapselle ei varata heinäkuussa hoitoaikaa varmuuden vuoksi, vaan lomakkeella ilmoitetaan todennäköisin vaihtoehto lapsen läsnäolosta ja lomista. 

Jotta tiedämme varata jokaiselle tarvitsevalle lapselle paikan päivystysajalle ja tehdä oikean sijoituspäätöksen elokuussa palaaville, jokaisen varhaiskasvatuksen piirissä maaliskuun alussa olleen lapsen kyselylomake tulee palauttaa viimeistään pe 24.4. perheen jokaisesta lapsesta erikseen ( sisarukset voivat sijoittua eri ryhmiin ikätasonsa mukaisesti) joko paperilla tai sähköpostin liitteenä lapsen omaan ryhmään. Vastaanottaja tarkastaa lomakkeen ja vajaasti täytetyt lomakkeet palautetaan huoltajalle täydennettäväksi.

Mikäli perheen tilanteessa tulee äkillisiä, ennakoimattomia muutoksia kyselyn palauttamisen jälkeen, pyydämme asiasta ilmoittamaan:

Nahkalinnan, Pajantien ja Sahurin päiväkoti ritva.viskari(at)akaa.fi

Kylmäkosken, Nahkialan, Rautalan ja Ylpönpihan päiväkoti sekä kunnallinen perhepäivähoito pirjo.nenonen(at)akaa.fi

Norjandia ostopalvelupäiväkodit Onni ja Toivo elina.lehtonen(at)norlandia.com

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi