AP-IP -toiminta

Tiedote 6.8.2018

Viialan yhtenäiskoulu / Apip-toiminta                                                                                                                                       

APIP-toiminta                                                                      

Alkuluokkien (0.-2.lk) aamu- ja iltapäivätoiminta toimii pääsääntöisesti samoissa ryhmissä ja tiloissa siirtokoululla kuin koulupäivänäkin. Elokuun aikana tutustumme toisiimme ja apip:n toimintatapoihin. Syyskuussa alkaa ohjattu ”pajatoiminta”, josta tiedotamme lähempänä tarkemmin.

 

AAMUTOIMINTA (AP) klo 6:30-9 (9:45)

Aamutoiminta alkaa esi B-luokassa (keltaiset) klo 6:30. Lapset vievät aamulla ulkovaatteensa ja reppunsa omille naulakoille.

 

Eskarit lähtevät aamupalalle koulun ruokalaan klo 7:55. Aamutoiminnassa koululaisille (1.-2.lk) ei tarjota aamupalaa. Lapset voivat halutessaan tuoda kotoa omat eväät aamuksi ja ne syödään luokassa eskarilaisten aamupalan aikaan. Kahdeksaan (klo 8) kouluun menevät lapset syövät eväänsä ajoissa ennen koulupäivän alkua (n. klo 7:45). Sellaiset eskarilaiset, jotka eivät lähde ruokalaan aamupalalle jäävät luokkaan puuhailemaan. Aamupalan ja aamueväiden jälkeen siirrymme välituntipihalle ulkoilemaan. Sateisella säällä jäämme sisälle puuhailemaan alkuluokkiin.

 

Kello 9 eskarilaiset kokoontuvat ohjaajan kanssa jonoihin välituntipihalle, josta siirrytään yhdessä siirtokoululle. Eka- ja tokaluokkalaiset siirtyvät pillin vihellyksestä itsenäisesti luokan ovelle odottamaan opettajaa. Tarvittaessa ap-toiminta jatkuu alkuluokkien tiloissa klo 9:45 asti.

 

ILTAPÄIVÄTOIMINTA (IP/ILTTIS) klo 12:15-17

Ip-toiminta alkaa tarpeen mukaan klo 12:15. Iltapäivällä ulkoilemme n. klo 13:10-14 välituntipihalla. Huonolla säällä leikimme sisällä alkuluokissa. Välipalalle siirrymme ruokalaan porrastetusti klo 13:50 alkaen. Välipalan jälkeen toimimme alkuluokittain ryhmissä. Ulos välituntipihalle siirrymme säästä riippuen noin klo 15:45-16:30.

 

PURKAT

Apip-toimintaan voi tuoda kotoa xylitol-purkkapussin välipalan jälkeen nautittavaksi. Nimellä varustettuja purkkapusseja säilytetään alkuluokissa.

 

LÄKSYT

Välipalan jälkeen tokaluokkalaisilla on mahdollisuus läksyjen tekoon. Läksyjen tekoa valvotaan ja ohjataan. Päävastuu läksyistä on kuitenkin aina vanhemmilla. Alkuopettajien kanssa on sovittu, että ekaluokkalaiset tekevät läksyt kotona.

 

LELUT

Ip-toiminnassa on perjantaisin lelupäivä. Leluksi voi tuoda yhden reppuun mahtuvan lelun. Leluksi ei voi ottaa keräilykortteja, elektronista lelua eikä leikkiaseita. Lelut ovat muutenkin lapsen omalla vastuulla, joten kalliit ja rikkoutumisherkät lelut kannattaa jättää kotiin.

 

ULKOILUSTA

Ulkoilemme apip-toiminnassa päivittäin klo 8:30-9, 13-14 ja 16-17, jos sää vain sallii. Lapsilla pitää olla päivittäin säänmukaiset, ulkoiluun sopivat vaatteet. Erityisesti on hyvä olla mukana erilliset ulkohousut, jotka voi helposti pukea sisähousujen päälle. Varavaatteita voi säilyttää repussa (sukat, alushousut, käsineet). Koululla ei ole yleisiä varavaatteita.

 

TIEDONKULKU

Toivomme, että vanhemmat ilmoittaisivat wilmassa tai hoitoaikojen ilmoittamislomakkeella (saa ohjaajilta) lasten toiminta-ajat oman luokan ohjaajalle. Äkilliset muutokset voi ilmoittaa puhelimitse oman alkuluokan puhelimeen:

·         Alku A (vihreät): 040 335 3353

·         Alku B (keltaiset): 040 335 3354

·         Alku C (oranssit): 040 335 3355.

Tekstiviestissä on hyvä olla lapsen koko nimi ja luokka. Muut puhelimitse tapahtuvat yhteydenotot mielellään aamulla ennen klo 9 ja iltapäivällä klo 13 jälkeen.

 

Mukavaa syksyn alkua!

 

Yhteistyöterveisin apip:n ohjaajat:

Alku A (puh.040 335 3353): Krisse Lehtimäki (esiA), Tiina Saarinen (esiA), Mia Sallinen (1A), Ville Tolonen (1A), Jenni Olander (6A, vastuuohjaaja)

 

Alku B (puh. 040 335 3354):, Terhi Jokela (esiB), Mervi Kuoksa (esiB), Lilli Uusitalo (2B)

 

Alku C (040 335 3355): Jaana Heino (esiC), Päivi Kirkkala (1C), Niina Jokinen (2C), Sanna Alho (3B), Figen Akkoyun (4.lk), Leila Shemeikka (3A)

 

                                                                                                                                                       

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi