Koulun säännöt


Turvallisuuden, työrauhan ja viihtyvyyden takaamiseksi on tärkeää, että käyttäydymme ystävällisesti ja kohteliaasti sekä otamme huomioon toiset ihmiset. Koulun tilat ja tavarat ovat yhteistä omaisuuttamme, josta olemme osaltamme vastuussa. Nämä säännöt koskevat koulumatkaa ja koulupäivää. Kerhot, retket, juhlat, myyjäiset, diskot sekä leiri- ja iltakoulut katsotaan koulun toiminnaksi.


Ystävällinen käytös

Käyttäydyn ystävällisesti ja kohteliaasti kaikkia kohtaan. Tervehdin toisia. Kielenkäyttöni on asiallista. En vahingoita koulun omaisuutta enkä ympäristöä. En myöskään ota koululle kuuluvia tavaroita omakseni. En kiusaa ketään. Olen kaveri kaikille. En riko toisten rakennelmia tai pilaa toisten leikkejä. Jos minua kiusataan, kerron siitä aikuiselle.


Koulutyö

Koulutyöni hoidan säännöllisesti ja parastani yrittäen. Kun olen poissa koulusta, otan selvää, mitä on tullut kotitehtäväksi. Pidän hyvää huolta koulutavaroistani ja olen niistä vastuussa. Jos hukkaan esimerkiksi koulukirjani tai vihkoni, minun täytyy hankkia tilalle uusi. Puheenvuoroa pyydän viittaamalla ja kuuntelen, mitä toiset sanovat. Oppitunneilla annan toisille työrauhan ja seuraan opetusta. Makeiset, lelut, rahat ja muut esineet, joita ei koulussa tarvita, jätän kotiin.


Välitunti

Pukeudun välitunnille asiallisesti. Menen ulos viivyttelemättä ja tulen tunnille kellon soidessa. Koulun käytävillä liikun rauhallisesti. Ulkovaatteet ja jalkineet laitan siististi niille varattuun paikkaan. Koulupäivän aikana en poistu koulun alueelta ilman opettajan lupaa. Turvallisuuden vuoksi en heittele kiviä. Lumipalloja heitän vain palloseinään.


Ruokailu

Noudatan hyviä pöytätapoja ja muistan käyttää oikeita ruokailuvälineitä. Ruokajonossa odotan vuoroani rauhallisesti. Syön ruoan, jonka otan lautaselleni ja laitan ruokailuvälineet siististi niille varattuun paikkaan. Pyrin syömään monipuolisesti ja riittävästi.


Poissaolot

Huoltajani ilmoittaa sairaudesta johtuvat poissaoloni heti koululle. Jos olen ruoka-aineallerginen, ilmoitetaan poissaolo myös keittäjälle. Jos poissaolo on ennalta tiedossa, huoltaja pyytää luvan kirjallisesti koulusta saatavalla lomakkeella opettajalta (1-3 päivää) tai pidemmät rehtorilta.Koulumatkat

Koulumatkalla käyttäydyn liikennesääntöjen ja hyvien tapojen mukaisesti. Polkupyörän sijoitan lukittuna sille varattuun telineeseen pyöräkatokseen ja siirryn välituntialueelle.
Oppilasta, joka rikkoo järjestystä, menettelee vilpillisesti tai käyttäytyy muuten epäasiallisesti voidaan rangaista kurinpidollisesti.

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi