Koulun yleisiä asioita

Koulun yleisiä asioita:

 

Kouluterveydenhoito


Kouluterveydenhoitaja Tanja Jämsä-Väyrynen on tavattavissa koululla torstaisin yleensä klo 8-16 puh. 040 335 2019 . Lääkärin ja terveydenhoitajan tekemät terveystarkastukset ja ajat ilmoitetaan oppilaille myöhemmin. Tarvittaessa voi lääkäriajan varata terveydenhoitajan kautta.

Pidempiaikaisista sairauksista ja muista allergioista toivotaan tiedoitettavan kouluterveydenhoitajalle ja luokan opettajalle. Koulutapaturmissa, joihin on käytetty terveyskeskuspalveluja, täytetään koululta saatava kaavake, joka palautetaan koululle.

Hammastarkastukset ja -hoito kaikille luokille. Särkytapauksissa voi ottaa yhteyden suoraan 03 - 56912311.


Poissaolot


Sairauden vuoksi tapahtuvasta poissaolosta tulee huoltajan aina ilmoittaa wilmassa tai puhelimitse (tekstiviesti) heti. Muusta syystä voi luokanopettaja myöntää luvan enintään kolmeksi (3) koulupäiväksi.
Anomukset pidemmistä poissaoloista osoitetaan rehtorille (5 vrk/lukuvuosi). Loma-anomus tehdään sähköisesti Wilmassa.

Erityisruokavaliolla olevien oppilaiden poissaolot tulee ilmoittaa ensimmäisenä poissaolopäivänä Arvo Ylpön koulun jakelukeittiölle 040 335 3240.


Erityisopetus


Erityisopettajat Kastehelmi Aho (eskari ja alkuopetus) ja Hannele Vuoristo (luokat 3-5) työskentelevät koululla molemmat kaksi päivää viikossa, antaen oppilaille henkilökohtaisesti tai pienissä ryhmissä tapahtuvaa puhe-, lukemis- tai kirjoittamisopetusta.

Molemmat ovat paikalla torstaisin ja perjantaisin.

 

Tukiopetus


Tuntikiintiön mukaan koko koulussa saa antaa opinnoissa tilapäisesti jälkeen jääneille oppilaille tukiopetusta (lukujärjestyksen ulkopuolella) tarvittava määrä.


Kouluruokailu


Mikäli oppilas ei esim. terveydellisistä syistä (allergia) voi syödä joitakin koulun ruokia, pyydetään asiasta neuvottelemaan luokan opettajan kanssa tai ottamaan asiassa yhteyttä kouluterveydenhoitajaan. Erityisruokavaliolla olevien oppilaiden poissaolot tulee ilmoittaa ensimmäisenä poissaolopäivänä Arvo Ylpön koulun tuotantokeittiölle puh. 040 335 3240. Koulun tuotantokeittiöllä ei ole aamulla ketään.


Välitunnit


Aamupäivän välitunti: 9.45-10.15
Ruokailut: 10.15 - 12.00 välillä.
Iltapäivän välitunnit: 12.00 -12.30, 13.15 – 13.30 (jos päivä loppuu klo 15.00)
Opettajat ovat parhaiten tavoitettavissa välitunneilla.


Koulumatkat


Ilmainen koulukuljetus järjestetään oppilaille, joiden koulumatka yhteen suuntaan on 5 km tai enemmän.

Koulu ei pysty vastaamaan koulun pihalla olevista polkupyöristä tai muista henkilökohtaisista välineistä koulupäivän aikana, joten pyörät tulisi olla lukittuina. Polkupyörät tulee sijoittaa niille varatuille paikoille hyvään järjestykseen. Polkupyörillä kulkijoiden on käyttävän pyöräilykypärää.

 
Oppilashuolto


Kts. alasivu oppilashuolto


Vanhempainyhdistys

 

Koulussa toimii aktiivinen vanhempainyhdistys. Sen tarkoituksena on kehittää kodin ja koulun yhteistyötä sekä olla mukana lasten asioista päättävissä organisaatioissa. Aiempina vuosina vanhempainyhdistys on järjestänyt koululla discoja, ostanut ruokalaan ksylitolipastilleja, tukenut luokkaretkiavustuksilla sekä jakanut kevätjuhlassa tsemppipalkintoja.

Yhdistys pitää lukuvuoden aikana useita kokouksia, joihin kaikki vanhemmat ovat tervetulleita. Niistä ilmoitetaan Wilmassa sekä Nahkialan koulun vanhemmat -Facebook-ryhmässä. Uusia innokkaita vanhempia toivotaan toimintaan mukaan!

Vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana toimii Kirsi Kuusela.

 

Opetussuunnitelma

 

Uudet opetussuunnitelmat löytyvät Akaa kaupungin kotisivuilta.

Tässä suora linkki:

Perusopetuksen opetussuunnitelma

Esiopetuksen opetussuunnitelma

 

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi