Kouluruokailu

Kouluruokailun tavoitteena on edistää oppilaan terveyttä ja hyvinvointia ja opettaa ruokailutapoja sekä suomalaista ruokakulttuuria. Oppilaille tarjotaan päivittäin tarkoituksenmukaisesti järjestetty, ohjattu, täysipainoinen maksuton ateria.

Maukas kouluruoka valmistetaan sydänystävällisesti kiinnittämällä huomio ruokien vähärasvaisuuteen, pehmeiden rasvojen käyttöön sekä vähäsuolaisuuteen. Ruokalistasuunnittelun avulla pyritään turvaamaan aterioiden monipuolisuus ja vaihtelevuus. Ruokalista suunnitellaan noin seitsemäksi viikoksi kerrallaan.

Kouluruoka on pääsääntöisesti suomalaista perusruokaa. Hyvään kouluateriaan kuuluvat lämmin ruoka, raaste, salaatti tai tuorepala, leipä, levite ja juoma.  Kouluateria kattaa kolmasosan oppilaan päivittäisestä ravinnontarpeesta ja se täydentää kotona tapahtuvaa ruokailua.

Erityisruokavalioita voidaan tarjota terveydellisistä, uskonnollisista tai eettisistä syistä.

Tietoa erityisruokavalioista ja ohjeita niiden tilaamisesta löytyy kohdasta  Erityisruokavaliot.

 

Akaan koulujen ja päiväkotien yhteinen ruokalista

 

Toukokuu

Viikko 20

Maanantai 13.5. Jauhelihakastike, täysjyväpasta, salaatti; Arvo Ylpön koulun tuotantokeittiön alaisten toimipisteiden toiveruokapäivä
Tiistai 14.5. Broileri-juustokeitto, leipä, tuorepala
Keskiviikko 15.5. Uunimakkara, perunasose, salaatti; Arvo Ylpön koulun tuotantokeittiön alaisten toimipisteiden toiveruokapäivä
Torstai 16.5. Kalastajan kalavuoka, punajuuri, salaatti
Perjantai 17.5. Kasvishernekeitto, ruisleipä, tuorepala tai pinaattikeitto, kananmuna, leipä

Viikko 21

Maanantai 20.5. Possukastike, perunat, salaatti
Tiistai 21.5. Koulut: Manna- tai riisipuuro, marjakeitto, juusto; Arvo Ylpön koulun tuotantokeittiön alaisten toimipisteiden toiveruokapäivä

                    Päiväkodit: Kasvisjuustokeitto, leipä, tuorepala
Keskiviikko 22.5. Kalapuikot / leivitetyt kalapihvit, perunasose, salaatti; Arvo Ylpön koulun tuotantokeittiön alaisten toimipisteiden toiveruokapäivä
Torstai 23.5. Jauhelihakasviskeitto, ruisleipä, tuorepala
Perjantai 24.5. Broilerinuudelivuoka, salaatti

Viikko 22

Maanantai 27.5. Jauhelihaperunasoselaatikko / perunaviipalelaatikko / Jauhelihakiusaus, salaatti
Tiistai 28.5. Kalakeitto, ruisleipä, tuorepala
Keskiviikko 29.5. Koulujen toiveruokapäivä; Hampurilainen, salaatti

                             Päiväkodit; Jauhelihapihvit, perunasose, salaatti
Torstai 30.5. Helatorstai
Perjantai 31.5. Broileripasta tai broileriperunavuoka, salaatti; Arvo Ylpön koulun tuotantokeittiön alaisten toimipisteiden toiveruokapäivä

Muutokset mahdollisia!

Koululaisille ihanaa kesälomaa!

 

 

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi