Liikuntavarustus


Liikuntatuntien tehokkaan ja miellyttävän toteuttamisen vuoksi asianmukainen varustus on välttämätöntä. Pitkät hiukset tulee pitää kiinni liikuntatunneilla. Tapaturmien vähentämiseksi tulee korujen käyttöä valttää liikuntatunneilla.

Oppilailla tulee olla erilliset joustavat sisäliikuntavaatteet. 1.-4. luokkalaisille suositellaan sisätossuja. 5. luokkalaisille suositellaan sisäurheilukenkiä. Ulkokäytössä olleita jalkineita ei saa käyttää sisäliikuntatunneilla.

Ulkoliikuntaan varataan verryttelypuku tai vastaava ulkoiluun tarkoitettu joustava asu sekä asianmukaiset jalkineet.

Pyyhkeen ja vaihtovaatteiden tulee olla jokaisella liikuntatunnilla mukana, paitsi jos oppilas pääsee liikuntatunnin tai -tuntien jälkeen kotiin.


 

Liikuntatunnilta vapauttaminen:

Vanhemmat arvioivat, pystyykö oppilas osallistumaan koululiikuntaan ja tarvittaessa ilmoittavat siitä suoraan liikunnanopettajalle. Toipilaana oppilas suorittaa omaa tai yhteistä ohjelmaa kevyemmin tai toimii opettajan apuna toimitsijana tms.

Terveydenhoitaja ei kirjoita liikunnasta vapautusta. Pitempiaikaisen liikuntatunneilta vapautuksen myöntää koulun rehtori lääkärintodistuksen perusteella.

Jos liikuntatunneilla tapahtuu tapaturma, tulee oppilaan ehdottomasti ilmoittautua opettajalle, joka antaa hänelle tarvittavan ensiavun tai ohjaa hänet jatkohoitoon terveyskeskukseen. Opettaja ilmoittaa tästä huoltajalle. Hoitoon viemisestä vastaa oppilaan huoltaja.


 

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi