Luontopolku

Tervemenoa ihmeelliseen luontoon!


Akaan upeaan luontoon pääsee vaivattomasti tutustumaan Toijalan luontopolulla. Polku lähtee Nahkialanvuorelta ja kulkee Terisjärven ja Sataman kautta aina Kangassaareen. Polku tarjoaa luontoelämyksiä monipuolisissa maisemissa, sillä tutustumaan pääsee muun muassa rämeeseen, rantalehtoon ja luonnonsuojelualueen lintujärveen.


"Mänty tuo kangasmetsien komistus,
yllään myös talvella vihreä somistus.
Kuusi vai seitsemän kahdeksan kuusta,
metsä koostuu monesta puusta"


Tarkkaavainen tallustaja saattaa polun varrella nähdä Akaan nimikkokasvit rantaorvokin (Viola persicifolia) ja visakoivun (Betula pendula). Alueella asustaa myös nimikkolintumme kaulushaikara (Botaurus stellaris). Tätä lintuharvinaisuutta on kuitenkin vaikea nähdä, vaikka sen ääni onkin monelle tuttu.


"Ääni kuin puhaltais pullon suuhun,
tekijää ei, katsoit maahan tai puuhun.
Kaislikon kätkössä haikara lymyilee,
etsijän turhautumiselle kai hymyilee."


Luonnonihmeiden lisäksi polun varrella on lintutorni ja opastauluja, jotka kertovat mielenkiintoista tietoa alueen kasveista, eläimistä ja esimerkiksi jokamiehenoikeuksista. Kangassaaren laavulla on mukava syödä eväitään ja paistella makkaraa nuotiopaikalla.


"Ketulla leipä,
sudella marja,
muurahaisella kirvakarja."


Pituutta luontopolulla on kaiken kaikkiaan n. 8,6 km ja pitkospuita on tällä hetkellä noin puolen kilometrin matkalla. Maastoon luontopolku on merkitty viitoin ja punaisin merkein. Muistathan että olemme yhdessä vastuussa luonnon hyvinvoinnista ja polun viihtyisyydestä. Huolehdithan siis ettet roskaamalla tai muuten vahingoita luontoa tai häiritse alueen eläimiä.

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi