Vertaisohjaus

  

 

Kuntosalikaveri

 

Oletko kiinnostunut kuntosaliharjoittelusta, mutta harrastuksen aloittaminen tuntuu vaikealta ja kuntosali ympäristönä haastavalta? Sinun on mahdollisuus aloittaa harrastus kuntosalikaverin kanssa, joka on koulutettu ohjaamaan kuntosaliharjoittelun perusteita juuri ikääntyneille henkilöille.

Kuntosalikaveri lähtee iäkkään henkilön tueksi kuntosalille, ohjaa laitteiden oikean käytön ja rohkaisee henkilöä itsenäiseen kuntosaliharjoitteluun. Tapaamiskertoja voi olla 1-3 tai tarvittaessa enemmän. Kuntosalikaveria voit pyytää tueksesi Akaan kaupungin kuntosaleille, joita on Toijalan Monitoimihallilla, Viialan Rasilla ja Kylmäkosken terveysasemalla.

Kuntosalikaveri on Vertaisveturi-koulutuksen (20h) suorittanut vertaisohjaaja.  VertaisVeturi- koulutus perustuu Ikäinstituutin koordinoimaan VoiTas- koulutusohjelmaan (Voima-Tasapaino), jossa henkilö saa tietoa iäkkäiden voima- ja tasapainoharjoittelusta ja harjoittelun vaikutuksesta liikkumiskykyyn.

Kuntosalikaveri on vapaaehtoinen vertaisohjaaja, joka ei saa toiminnastaan rahallista korvausta. Hän on kokemuksellinen asiantuntija, joka kannustaa ja ohjaa liikkujaa, sekä selventää kuntosaliharjoittelun perusasioita. Kuntosalikaveri ei ole liikunnan-alan ammattilainen, eikä hän ole ongelmien analysoija ja hoitaja.

Kuntosalilla liikutaan omalla vastuulla ja käyttäjien tulee noudattaa esillä olevia laitteiden käyttöohjeita ja muuta ohjeistusta. Jokainen käyttäjä vastaa itse omista vakuutuksistaan.

 

Kysymykset ja yhteydenotot: Riitta Lehtonen, erityisliikunnanohjaaja, Akaan kaupunki, p. 040 335 3566 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@akaa.fi

 

 

Vertaisveturi-koulutuksen käyneiden kuntosalikavereiden esittely:

 

Rainer Hirvonen, Akaa/Toijala


Olen innostunut monimuotoisesta liikunnasta ja haluan tuottaa kaikille
hyvää elämänlaatua liikunnan ja toimintakyvyn keinoilla.

  

Seppo Härmä, Akaa/Viiala

Lähden mielelläni kaveriksi ja tueksi kuntosalille, sekä ohjaan sinut käyttämään laitteita oikein.

  

Tuija Isosomppi, Akaan Kylmäkosken Sotkialta.

"Parasta juosta henkensä edestä rollaattoria karkuun, ja mikäpä siinä, kun se on vielä niin kivaakin."

  

Tapani Lampela, Akaa/Toijala

Lähden kaveriksi kuntosalille ja ohjaan laitteiden oikean käytön. Toimin myös eläkejärjestössä vertaisohjaajana, jossa ohjaan kahta joogaryhmää.

  

Heikki Nevala, Akaa/Toijala

Olin pitkään sitä mieltä, että kuntosalin tärkein laite on peräseinän peili !!!. Tule katsomaan kuinka väärässä olin.

  

Heli Niromaa, Akaa/Toijala


Nelikymppinen terveystieteitä opiskeleva jumppari, joka muistaa vielä millaista oli aloittaa kuntosalilla käyminen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi