Näkymiä radan varrelta

Toijalan rautatieasema: Näkymiä radan varrelta


Toijalan rautatieaseman tiloissa nähdään sarjakuvataiteilijoiden Solja Järvenpää ja Ville Pynnönen sekä valokuvaaja Jukka Tiluksen näyttely Näkymiä radan varrelta, Toijala- Riksu - Lahti.

Solja Järvenpää on piirtänyt sarjakuvia useisiin eri julkaisuihin. Hän on toiminut neljä vuotta Uudenmaan läänintaiteilijana ja opettaa mm. kotitilallaan Hoimelassa omaelämänkerrallisten sarjakuvien tekoa. Hän on sarjakuvablogittamisen veteraaneja ja on pitänyt sarjakuvablogia vuodesta 2005 alkaen. Nyttemmin keskittyy sarjakuvapäiväkirjoihin, kuvittamiseen sekä opettamiseen. Järvenpää on opettanut viime kevään sarjakuvaa mm. peruskouluissa muiden kouluaineiden tukena sekä sekä senioreille. 

Sarjakuvataiteilija Ville Pynnönen on kauhua ja magiikkaa vapaasti yhdistelevä realisti ja romantikko. Hänen pääteoksensa on suurisuuntainen mutta vielä hieman keskeneräinen Unikurkiala-trilogia. Tuorein sarjakuva on nyt keväällä Suuren kurpitsan julkaisema Rakas Riksu. Albumi koostui riihimäkeläisten tarinoista, jotka Pynnönen piirsi sarjakuvaksi.

Jukka Tilus on Vantaalla asuva valokuvaaja, jonka työskentely pohjaa vahvasti sattumaan ja improvisaatioon. Häntä kiinnostavia aihealueita ovat esimerkiksi arkisiin tilanteisiin liittyvät outoudet ja tämän ajan ilmiöiden käsittely ylipäätään. Viime vuosien päätyö on ollut Vantaata omalla tavallaan kartoittava puolidokumentaarinen valokuvaprojekti From where the planes leave, joka on esillä näyttelymuodossa seuraava kerran Lahdessa Galleria Uudessa Kipinässä 26.6-14.7.

 

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi