Näkymä-näyttely

Yhteisöllinen Näkymä


Näkymä-näyttely on siirretty elokuulle 2020 koronatilanteen vuoksi. Näyttely koostuu katsottavista kokonaisuuksista Nahkialanjärven puistossa ja Toijalan keskustan liiketiloissa.

Nahkialanjärven puistoon ja liiketiloihin haetaan teoksia avoimella haulla, joka on avoinna 21.6.2020 saakka.

Näkymän 2020 tavoitteena on lähikulttuurin esiinnosto ja sen vahvistaminen. Taidetapahtumaan haetaan teoksia, jotka ovat luonteeltaan yhteisöllisiä tai muuten tuottavat ja koskettavat kulttuurin uusia muotoja. Moni/mediataiteilija Markus Renvallin kuratoima taidetapahtuma antaa mahdollisuuden luoda uudenlaista kulttuuria Akaassa. Tämän vuoden teemana on Näkymä näkyväksi.

 

Avoin teoshaku

Näkymä näkyväksi 2020 -taidetapahtuma hakee minkä tahansa alan taiteilijoita, jotka tuottavat yhteisöllisyyttä tukevia taideprojekteja ja teoksia tekemään Näkymästä innostavan ja raikkaan taidetapahtuman. Näyttelyyn etsitään teoksia, jotka ovat luonteeltaan yhteisöllisiä tai muuten tuottavat ja koskettavat kulttuurin uusia muotoja joita nyt on vähemmän esillä.

Esitettävä teos voi olla sekä objekti että prosessi. Teosten esittelypaikkana toimivat Nahkialanjärven ympäristö tai liiketilat Akaan keskustassa.

Tavoitteena on koota paikallista kulttuuria tukeva monipuolinen kokonaisuus. Kuratoinnissa otetaan huomioon teoksen toteutuksen vaikuttavuus ja vuorovaikutuksellisuus. Etusijalla ovat lähialueen taiteilijat ja kulttuurin tuottajat.

Taide Akaa ry tukee/maksaa erikseen sovittavan tuotantotuen ja esityskorvaukset. Matkat, majoitus ja ruoka korvataan tapauskohtaisesti.

Lähetä hakemus 21.6. mennessä osoitteeseen nakyma@ akaa.fi otsikolla: Avoin teoshaku 2020. Hakemuksesta tulee ilmetä vähintään seuraavat asiat:

Esitys/teoskuvaus

Työryhmän jäsenet

Alustava budjetti

Alustavat tekniset tiedot ja toteutukseen liittyvät yksityiskohdat

Mahdolliset tekijänoikeudet

Voit liittää hakemukseen liitteeksi tekijöiden ansioluettelot sekä visuaalista kuvamateriaalia. Lähetäthän hakemuksen yhtenä tiedostona (pdf tai word) Nimeä tiedosto muodossa "Esityksen nimi Näkymä 2020".

Lisätietoja avoimesta teoshausta saat sähköpostitse nakyma@akaa.fi

 

Näkymä-teoksia

 

Kivinen tie - Tuula Vuokola (2008) Nahkialanjärven puisto
Rohkeutta - Petri Kiviniemi (2008) Haihunkoski
Lempeää voimaa - Vesa Kivinen ja Seija Vuori (2009) Nahkialanjärven puisto
Onda - Tuula Vuokola (2010) Kulttuuritalo Laaksolan puutarha
Matka - Heli Mäkinen ja Marianne Laiti (2003) Nahkialanjärven puisto

 

 

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi