Näkymä-näyttely

 

Uudistunut Näkymä

Vuoden 2019 Näkymä-ympäristötaidenäyttelyn teema on Kelaa hei.! Akaassa kesällä nähtävä näyttely ja tapahtuma ottaa tänä vuonna askeleen rokimpaan suuntaan ja kannustaa yleisöä itsenäiseen ajatteluun.


Näyttelyt ja niiden paikat


Osuuspankki / Sami Makkonen

Näkymän taiteilijavieras on piirtäjä Sami Makkonen, jonka Kalevala-näyttely avautuu perjantaina 14.6. Toijalassa Akaan seudun osuuspankin tiloissa.

Makkonen on piirtänyt amerikkalaisille kustantajille sarjakuvia ammattimaisesti vuodesta 2008 lähtien. Suomessa hän on tehnyt myös levynkansikuvituksia artisteille kuten Anssi Kela ja Ville Leinonen. Yhdysvalloissa Makkosen kuvittamat sarjakuvaromaanit ovat voittaneet useita palkintoja. Kalevalan sarjakuvasovitus on hänen suurtyönsä, jonka Otava julkaisee kahtena albumina.

Makkonen on valmistunut kuvataiteilijaksi Tarton yliopistosta 2003.

Lue lisää

 

Rautatieasemalle näkymiä radan varrelta

Toijalan rautatieaseman tiloihin tulee sarjakuvataiteilijoiden Solja Järvenpää ja Ville Pynnönen sekä valokuvaaja Jukka Tiluksen näyttely Näkymiä radan varrelta, Toijala- Riksu - Lahti.

Lue lisää

 

Nahkialanjärven ympäristö: Artivismi herättää ja häiritsee

Taiteilija Mikaela Mansikkala ja muusikko Jyrki Mononen ovat luoneet ääniteoksen Kenen ääni kuuluu: Pääosassa mielenterveystoipujien kokemukset. Teoksen linkki löytyy Nahkialajärven puistossa olevista kylteistä, josta sen voi ladata kuunneltavaksi. Kyltit ovat myös itsessään teoksia, ja jokaisessa kyltissä on sana, joista voi yhdistää teosta kuvaavan lauseen.

Lue lisää

 

Kelaa hei! -hymiöteos Toijalan kaupunkialueella

Kulttuurituottaja, taiteilija ja kirjailija Jaana Suorsan ideoima hymiöteos löytyy eri puolilta Toijalan keskustaa. Eri ilmeisiä hymiöitä on siroteltu paikkoihin, jota hymiön ilme kuvaa. Teoksen idea on viedä emojikulttuuri pois nettimaailma oikeaan ympäristöön, josta hymiöitä voi bongata ja samalla ajatella miksi hymiöllä jossakin paikassa on iloinen ja toisessa ympäristössä surullinen ilme. Teokseen liittyy bongauskilpailu, jossa voi löytää tietyn määrän iloisia hymiöitä.

Palkintona Like-kustannuksen kirjoja. Bongauskilpailuun voi osallistua lähettämällä löydettyjen ilohymiöiden lukumäärän osoitteeseen: nakyma@akaa.fi otsikolla bongauskilpailu.

Lue lisää

 

Sarjakuvakisa nuorille

Osana Näkymää järjestetään sarjakuvakilpailu 15–25 –vuotiaille nuorille. Kelaa hei! Ajattele rokimmin, ajattele ympäristöäsi! -kilpailussa etsitään ympäristöteemaista sarjakuvaa, josta tehdään julkinen sarjakuvateos Toijalan rautatieaseman piha-alueelle vuoden ajaksi. Kilpailun palkinto on 1000 euroa.

Voittajateos julkaistaan Näkymän avajaisissa lauantaina 15. kesäkuuta 2019.

Lue lisää
 

 


 

 

Näkymä-teoksia

 

Kivinen tie - Tuula Vuokola (2008) Nahkialanjärven puisto
Rohkeutta - Petri Kiviniemi (2008) Haihunkoski
Lempeää voimaa - Vesa Kivinen ja Seija Vuori (2009) Nahkialanjärven puisto
Onda - Tuula Vuokola (2010) Kulttuuritalo Laaksolan puutarha
Matka - Heli Mäkinen ja Marianne Laiti (2003) Nahkialanjärven puisto

 

 

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi