Näkymä-näyttely

Näkymä 2019


Vuoden 2019 Näkymä-ympäristötaidenäyttelyn teema on Kelaa hei.! Akaassa kesällä nähtävä näyttely ja tapahtuma ottaa tänä vuonna askeleen rokimpaan suuntaan ja kannustaa yleisöä itsenäiseen ajatteluun. 

Osana Näkymää järjestetään sarjakuvakilpailu 15–25 –vuotiaille nuorille. Kelaa hei! Ajattele rokimmin, ajattele ympäristöäsi! -kilpailussa etsitään ympäristöteemaista sarjakuvaa, josta tehdään julkinen sarjakuvateos Toijalan rautatieaseman piha-alueelle. Kilpailun palkinto on 1000 euroa.

Kilpailuaikaa on 10.5.2019 saakka ja voittajateos julkaistaan Näkymän avajaisissa lauantaina 15. kesäkuuta 2019.

Kilpailuohje

 

Kalevalan kuvittaja saapuu Näkymään

Kilpailun lisäksi Näkymä 2019 –näyttely koostuu Nahkialanjärven puistomaisemaan sekä Toijalan rautatieasemalle tulevista näyttelyistä. Asemalla nähdään ympäri vuoden vaihtuvia näyttelyitä osana Näkymän tapahtumakokonaisuutta. Näkymä-taiteilijoiden joukossa nähdään palkittu sarjakuvapiirtäjä ja kuvataiteilija Sami Makkonen, joka on luonut uraa Yhdysvalloissa. Hänen viimeisimpiin töihinsä kuuluu sarjakuvasovitus Kalevalasta.

Näkymän kuraattorina toimii sarjakuvataiteilija, kulttuurituottaja Jaana Suorsa. Näyttely järjestetään Akaassa nyt jo 17. kerran, ja sen järjestävät TaideAkaa ry ja Akaan kaupunki yhteistyökumppaneineen.
 

www.akaa.fi/nakyma

http://samimakkonen.com/

 

Näkymä-teoksia

 

Kivinen tie - Tuula Vuokola (2008) Nahkialanjärven puisto
Rohkeutta - Petri Kiviniemi (2008) Haihunkoski
Lempeää voimaa - Vesa Kivinen ja Seija Vuori (2009) Nahkialanjärven puisto
Onda - Tuula Vuokola (2010) Kulttuuritalo Laaksolan puutarha
Matka - Heli Mäkinen ja Marianne Laiti (2003) Nahkialanjärven puisto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi