Näkymä-näyttely

Näkymä 2018


Ympäristötaidetapahtuma Näkymä yhdistää uudella tavalla sarjakuvan ja ympäristötaiteen, nuoret ja aikuiset ympäristötaiteen tekijät.

Tulevan kesän Näkymä-ympäristötaidenäyttelyn 2018 Alinen Akaa – muinaiset sarjakuvassa avoin teoshaku on käynnissä. Tänä vuonna näyttelyyn etsitään teoksia, joiden taustalta löytyy pohdintaa siitä mitä löytyy Alisesta Akaasta.

Näkymä 2018 on UnLondonista mukaeltu Alinen Akaa. UnLondonista löytyvät kadonneet sateenvarjot, hanskat ja käytetyt metroliput.

Mitä löytyy Alisesta Akaasta? Muinaisia hahmoja, kadonneita esineitä eri vuosisadoilta, maanalaista väkeä, vesikansaa, mitä he tekevät, millaisia he ovat…

Akaa satsaa nuoriin!


Sarjakuvateemaisen ympäristötaidetapahtuman Näkymä 2018 nimi on Alinen Akaa


Idea teemaan lähti huomiosta, että Akaan seutu on ollut asutettu jo vuosituhansia ja alueeseen liittyy varmasti paljon kadonneita myyttisiä tarinoita. Pitkästä historiasta kertoo mm., että Akaan nimen yhtenä alkuperänä pidetään muinaisgermaanista sanaa 'ahuaz', joka tarkoittaa vettä.

Kuudennentoista kerran järjestettävään näyttelyyn etsitään taiteilijoita ja teoksia julkisella haulla ja kuratoituna kartoituksena. Teoshaku on avoin niin ammattitaiteilijoille kuin kaikille teemasta kiinnostuneille taiteentekijöille. Pääasiallisena teosten sijoituspaikkana tulee olemaan Nahkialanjärven puistomainen ympäristö. Haku on auki 15.5. asti. Teosmateriaalia, tekniikkaa tai välineitä ei ole rajattu. Ehdotuksia teoksista voi lähettää Näkymän sähköpostiin nakyma@akaa.fi tai suoraan tämän sivun ilmoittautumiskaavakkeen kautta.

Näkymän taustaorganisaatiossa ovat Akaan kaupungin sivistystoimi ja TaideAkaa ry. Kuratoinnista vastaavat TaideAkaa ry:n hallituksen edustajat Mirva Juntunen ja Jaana Suorsa.

Näyttelyaika on 1.7.–31.8. Avajaisia vietetään 30.6. Akaan Toijalassa. Sekä avajaisiin että näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lisäksi tämän vuoden Näkymään liittyy nuorille suunnattu sarjakuvahenkinen ympäristötaideteoskilpailu, jonka teoshaku on myös käynnissä. Kilpailun ohjeet tällä sivulla. Se on suunnattu nuorille alle 25-vuotiaille ja paras teos voittaa 1000€.

Kivinen tie - Tuula Vuokola (2008) Nahkialanjärven puisto
Rohkeutta - Petri Kiviniemi (2008) Haihunkoski
Lempeää voimaa - Vesa Kivinen ja Seija Vuori (2009) Nahkialanjärven puisto
Onda - Tuula Vuokola (2010) Kulttuuritalo Laaksolan puutarha
Matka - Heli Mäkinen ja Marianne Laiti (2003) Nahkialanjärven puistoYhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi