E-aineistoja vapaasti verkossa - luettavaa, kuunneltavaa, katsottavaa

Kun haluat tutustua netin tarjontaan, klikkaile rohkeasti alla olevia linkkejä. Löydät kirjoja, musiikkia, elokuvia, nuotteja, kuvia jne. Uusia linkkivinkkejä päivitetään sivulle viikoittain.

PIKIn Luettavaa kuunneltavaa ja katsottavaa verkossa -sivun lopusta löydät myös aineistoja ja palveluita, joita voit käyttää vapaasti kirjautumatta.

Yle Areenan Lapset-osiosta löytyy mm. lastenkirjoja luettuina ja kuunnelmina sekä lasten musiikkia.

Makupalat.fi vie sinut tiedonhaun lähteille. Makupalat.fi on Suomen yleisten kirjastojen tuottama valikoitujen tiedonlähteiden paketti tiedonhakuun. Kokoelmaan on kerätty rajattu määrä laadukkaita verkkosivuja luotettavan tiedon etsijöille. Aineistosta suuri osa on kotimaista, muunkielisen aineiston arvioinnissa auttavat suomenkieliset kuvaukset. Rajallisen aineistomäärän, valikoinnin, kuvailujen ja hakumahdollisuuksiensa ansiosta Makupalat.fi on helppokäyttöinen. Se soveltuu myös verkossa aloittelevalle tiedonhakijalle. Uusia linkkejä seuraamalla on helppo pysyä ajan tasalla, millaisia tietosisältöjä verkkoon tuotetaan. Kokoelmat sisältävät myös toimituksen tekemiä koosteita ajankohtaisista tiedonlähteistä.

Finna.fi tuo Suomen museoiden (61 kpl), kirjastojen (72 kpl) ja arkistojen (11 kpl) aineistot sinunkin ulottuvillesi. Pääset selaamaan ja lukemaan verkossa saatavilla olevia aineistoja.

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi