E-aineistoja vapaasti verkossa - luettavaa, kuunneltavaa, katsottavaa

Kun haluat tutustua netin tarjontaan, klikkaile rohkeasti alla olevia linkkejä. Löydät kirjoja, musiikkia, elokuvia, nuotteja, kuvia jne.

PIKIn Vapaasti verkossa -sivulle on kerätty vinkkejä erilaisista aineistoista eri-ikäisille, kirjoista, elokuvista, musiikista. Näitä voit käyttää vapaasti verkossa. Sivua täydennetään jatkuvasti.

Yle Areenan Lapset-osiosta löytyy mm. lastenkirjoja luettuina ja kuunnelmina sekä lasten musiikkia.

Makupalat.fi vie sinut tiedonhaun lähteille. Makupalat.fi on Suomen yleisten kirjastojen tuottama valikoitujen tiedonlähteiden paketti tiedonhakuun. Kokoelmaan on kerätty rajattu määrä laadukkaita verkkosivuja luotettavan tiedon etsijöille. Aineistosta suuri osa on kotimaista, muunkielisen aineiston arvioinnissa auttavat suomenkieliset kuvaukset. Rajallisen aineistomäärän, valikoinnin, kuvailujen ja hakumahdollisuuksiensa ansiosta Makupalat.fi on helppokäyttöinen. Se soveltuu myös verkossa aloittelevalle tiedonhakijalle. Uusia linkkejä seuraamalla on helppo pysyä ajan tasalla, millaisia tietosisältöjä verkkoon tuotetaan. Kokoelmat sisältävät myös toimituksen tekemiä koosteita ajankohtaisista tiedonlähteistä.

Finna.fi tuo Suomen museoiden (61 kpl), kirjastojen (72 kpl) ja arkistojen (11 kpl) aineistot sinunkin ulottuvillesi. Pääset selaamaan ja lukemaan verkossa saatavilla olevia aineistoja.

Ylen Digitreenit – opettele digitaitoja omaan tahtiin. Digitreeneistä löydät apua ja niksejä kännyköiden, tietokoneiden ja digipalvelujen käyttöön. Ihan kaikille tarkoitettuja vinkkijuttuja tai -visoja on eri aiheista yli 70. Jos haluat oppia digiajan perustaitoja, avaa Digitreenien peruskurssi! Saat itseluottamusta ja rohkeutta digin käyttöön.

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi