Lehdet

Sanoma- ja aikakauslehdet

Akaan pääkirjaston ja Viialan kirjasto Vilkun lehtilukusaleihin tulee Suomen ja lähipaikkakuntien tärkeimmät ja luetuimmat sanoma- ja aikakauslehdet. Lukusalit ovat avoinna kirjastojen aukioloaikoina.

Aikakauslehtiä myös lainataan uusinta numeroa lukuun ottamatta.

Kylmäkosken Lehtipisteessä on pieni valikoima lehtiä. Siellä ei ole lainaus- ja palautusmahdollisuutta.

Vuoden 2019 lehdet ja sijainnit

Näköislehdet kirjaston verkossa

Osoitteessa www.epress.fi voi kirjaston verkossa asiakaskoneilla sekä asiakkaiden omilla laitteilla lukea digitaalisina näköislehtinä Suomessa ilmeistyneitä sanomalehtiä.

Samoin monia aikakauslehtiä voi lukea näköislehtinä osoitteessa www.emagz.fi.

Tieteellisiä artikkeleita kirjaston verkossa

Kirjaston asiakaskoneilla on käytettävissä Elektra, joka sisältää kotimaisten tieteellisten lehtien artikkeleita. Kokoelmaan kuuluu yli 38000 artikkelia, jotka ovat saatavilla pääosin pdf-muodossa. Osa lehdistä päivittyy jatkuvasti, osasta mukana on vain vanhoja vuosikertoja. Kokoelmaan kuuluu myös elektronisia kirjoja.

Tiedelehtiä verkossa

Journal.fi -palvelun kautta Tieteellisten seurain valtuuskunta tarjoaa luettavaksi vertaisarvoituja tiedelehtiä. Palvelussa on n. 75 suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa (6/2019). Osa julkaisuista on luettavissa välittömästi julkaisemisen jälkeen, osa vuoden viiveellä. Osalla julkaisuja on palvelussa aiemmin ilmestyneiden numeroiden arkisto. Jotkut lehdet vaativat rekisteröitymisen/kirjautumisen. Lehtinimekkeiden joukosta löytyy mm. Aikuiskasvatus, Etnomusikologian vuosikirja, Gerontologia, Kirjallisuudentutkimuksen aikakauslehti Avain, Lähde, Lähikuva, Musiikki-lehti, Politiikka ja Terra. Palvelua voi käyttää myös kotikoneella.

 

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi