E-aineistot

PIKI-kirjastojen e-aineistoja ovat e-kirja-, e-äänikirja- ja e-musiikki -palvelut.
E-aineistoihin kirjaudutaan PIKI-kirjastokortin tunnuksella.
Jos korttisi numerosarjasta puuttuu A-kirjain, voi olla, ettet pääse kirjautumaan kaikkiin e-aineistopalveluihin.
Uuden kortin saat käymällä omassa kirjastossasi.

PIKI-ohjeet -sivulta löytyy lisätietoa mm. e-aineistoihin liittyen.

1. E-kirjat ja e-äänikirjat - Ellibs ja Naxos Spoken Word Library

Ellibsin e-kirja -palvelu

PIKI-kirjastoilla on yhteinen e-kirjakokoelma, joka löytyy Ellibsin e-kirja -palvelusta. Kokoelmissa on sekä tieto- että kaunokirjallisuutta aikuisille, lapsille ja nuorille.

E-kirjoja voit lukea joko suoraan selaimessa (epub-muotoiset) tai ladata lukuohjelmaan. Käytettävissäsi on myös Ellibsin mobiilisovellus, jossa voit lainata ja lukea e-kirjoja. Lainattavana on myös e-äänikirjoja, joita voit kuunnella Ellibsin mobiilisovelluksessa tai suoratoistona selaimessa.

Kokoelmaa voi selata kirjautumatta, mutta lainaamiseen tarvitset PIKI-kirjastokortin. Jos korttisi numerosarjasta puuttuu A-kirjain, voi olla, ettet pääse kirjautumaan palveluun. Uuden kortin saat käymällä omassa kirjastossasi.

Liittymä on oma erillinen verkkopalvelunsa, jota ylläpitää e-kirjojen myyntiin ja teknologiaan erikoistunut Ellibs Oy.

Naxos Spoken Word Library –äänikirjapalvelu

Naxos Spoken Word Library –äänikirjapalvelussa on kuunneltavissa kauno- ja tietokirjallisuuden klassikoita aina keskiajalta 1900-luvulle. Kirjallisuus on pääasiassa englanninkielistä, mutta myös jonkin verran saksan- ja ranskankielistä. Lisäksi löytyy jonkin verran kielikursseja ja vanhoja kuunnelmia. Osassa teoksia on mukana myös teksti. Teoksia voi hakea aihepiireittäin, kielen, kirjoittajan ja lukijan mukaan.

Äänikirjoja ei voi ladata koneelle vaan ne kuunnellaan suoratoistona palvelussa. Palvelussa voi olla yhtäaikaisesti 10 käyttäjää, joten on hyvä muistaa kirjautua ulos palvelusta käytön jälkeen.

2. E-musiikki - Naxoxet ja Rockway

PIKI-kirjastojen e-musiikkipalvelut löytyvät linkin takaa.

Naxos Libraryt ovat streaming-tekniikalla toteutettuja musiikin online-kuuntelupalveluita, joita voi käyttää maksuttomasti PIKI-kirjastokortilla. Palvelua voi samanaikaisesti käyttää rajattu määrä kuuntelijoita. Mikäli käyttäjien maksimimäärä ylittyy, palveluun ei pääse sisään. Muista siis kirjautua ulos palvelusta, jotta seuraava halukas pääsee sisään. Naxos älypuhelimiin -ohje löytyy linkin takaa oikeasta alareunasta.

Naxos Music Library - taidemusiikkia netistä

Palvelussa voi kuunnella kymmenien levy-yhtiöiden julkaisuja (Naxos, Alba, BIS, Chandos, Ondine ym.). Taidemusiikin lisäksi tarjolla on jonkin verran myös jazzia ja etnomusiikkia. Palvelua voi käyttää samanaikaisesti 10 kuuntelijaa.

Naxos Music Library Jazz - jazzia netistä

Palvelussa voi kuunnella eri levy-yhtiöiden ja levymerkkien (esim. Blue Note, Fantasy, Challenge Classics) julkaisuja. Palvelua voi käyttää samanaikaisesti 5 kuuntelijaa.

Naxos Video Library - musiikin katselu- ja kuuntelupalvelu netissä

Palvelussa on katsottavissa oopperataltiointeja, dokumentteja, baletteja ja konsertteja. Tarjolla on pääasiassa klassista musiikkia ja jonkin verran jazzia. Palvelua voi käyttää samanaikaisesti 7 käyttäjää.

Naxos Music Library World - maailmanmusiikkia sisältävä verkkopalvelu

Valikoimissa on musiikkia eri kulttuureista, jopa yli 1500 kultuuriryhmästä. Palvelun merkittävin kokonaisuus on Smithsonian Folkways Recordings -levysarja, joka sisältää mittavan määrän kansanmusiikkia. Palvelua voi samanaikaisesti käyttää 4 kuuntelijaa.

Rockway on soittamisen ja laulamisen videokursseja sisältävä suomenkielinen verkkopalvelu. Valittavissa on eritasoisia kursseja aloittelijoista edistyneisiin. Kustakin kurssista on hankittu yksi lisenssi eli yksi lainausoikeus.

Käytössä on myös metronomi ja viritin sekä mahdollisuus äänittää omaa harjoittelua. Kurssien opettajat ovat kotimaisia huippunimiä. Kurssien tarkemman sisällön näet palvelussa. Videokursseja on tarjolla seuraavista aihepiireistä: kitara, basso, rummut, koskettimet, ukulele, cajón ja laulu.

Rockway-verkkokursseja voi käyttää kaikilla yleisimmillä, päivitetyillä selaimilla. Kursseja voi katsoa tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella, mutta välineet (metronomi, viritin ja äänitä itsesi) toimivat ainoastaan tietokoneella. Verkkoyhteyden tulee olla yli 2 mb/s, jotta videot toimivat sujuvasti.

Kurssien laina-aika on 14 vuorokautta. Jos haluamasi kurssi on jo lainassa, voit varata sen. Jos kurssi on vapaa, voit lainata sen painamalla "Lainaa"-painiketta. Ensimmäisellä lainaus- tai varauskerralla sinua pyydetään antamaan yhteystietosi. Kurssin laina-aika on 14 vuorokautta. Jos kurssi on jo lainassa, voit varata sen Liity jonoon -painikkeesta. Lainasi näkyvät vain Rockway-palvelussa, eivät verkkokirjastossa omissa lainoissasi. Jos et tarvitse kurssia koko laina-aikaa, palautathan sen, jotta muut kiinnostuneet saavat aineiston nopeammin käyttöönsä.

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi