Tietoa opiskelijalle

Kuka ylläpitää opistoa 

Akaa ostaa kansalaisopistopalvelut Valkeakosken kaupungilta. Akaa, Urjala, Kangasala ja Pälkäne nimeävät Valkeakosken koulutus- ja hyvinvointilautakuntaan oman edustajansa, joka on mukana kansalaisopistoa koskevassa päätöksenteossa. Kuntien sivistystoimenjohtajat muodostavat ma.rehtorin johdolla opiston ohjausryhmän.

Kuka voi opiskella

Valkeakoski-opisto on aikuisoppilaitos ja virallisia kunta- ja ikärajoja ei ole. Suurin osa opetuksesta on suunniteltu aikuisille. Lapsille suunniteltu opetus selviää kurssin nimestä tai esittelytekstistä. Muualla asuvat voivat myös vapaasti opiskella opistossa. 

Ilmoittautuminen on sitova

Varaa kurssipaikka vain, jos olet varma osallistumisestasi. Jos joudut perumaan kurssipaikkasi, tee se vähintään 7 vrk ennen kurssin alkua soittamalla p. 03 5691 7100 tai ilmoittautumisnumerolla netissä, muutoin veloitamme lukukauden kurssimaksun.

Ilmoittaudu näin:

Ilmoittautuessa valmistaudu antamaan seuraavat tiedot:

  • kurssin numero
  • osallistujan nimi, henkilötunnus, osoite
  • maksajan nimi, henkilötunnus tai y-tunnus ja osoite
  • puhelinnumero ja sähköpostiosoite
    sekä
  • koulutustausta (perusaste, toinen aste, korkea aste)
  • pääasiallinen toiminta (työssä/työtön/opiskelija/eläkeläinen/muu)

Opetushallitus käyttää näitä tietoja koulutuksen suunnittelussa ja arvioinnissa.
Henkilötietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Tietoja kerätään laskutusta varten. 

Kurssimaksut

Laskut kurssimaksuista lähetetään postitse kotiin. Kurssimaksu laskutetaan kahdessa erässä, kun kurssin hinta on 120 € tai enemmän, poikkeuksena tästä musiikin yksilö- ja pienryhmäopetus laskutetaan yhdessä erässä. Lyhytkurssit laskutetaan kurssin alkaessa. Kurssimaksu kattaa opetuksen ja tunneilla jaettavat monisteet.

Alaikäisen kurssilaisen lasku lähetetään aina huoltajalle. Huoltajan henkilötiedot on ilmoitettava ilmoittautuessa.

Kurssimaksut ovat perintäkelpoisia ilman oikeuden päätöstä. 

Palautetta opiston toiminnasta

Palautetta opiston toiminnasta ja kurssitoiveita voi esittää palautelomakkeen kautta. Jos haluat kysymykseesi vastauksen, liitäthän mukaan sähköpostiosoitteesi.

 

Yksi maksuton kurssi työttömille ja kansaneläkkeellä oleville

Toimialueen työtön ja kansaneläkkeellä (ei koske työeläkkeitä) oleva henkilö saa vapautuksen yhdestä kurssimaksusta lukuvuoden aikana. Etu ei koske materiaali- ja polttomaksuja, taiteen perusopetusta, avoimen yliopiston yliopistomaksua, eikä myyntipalvelukursseja, merkintä kurssin kohdalla. Edun saajan on käytävä esittämässä opiston palvelupisteissä todistus työttömyydestä tai KELA:sta saatu todistus kansaneläkkeestä 29.9./31.1 mennessä. Muista kursseista peritään normaali kurssimaksu.

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi