Akaan Hunajaviikkojen kävijämäärä nousi 6000:een


Hunajaviikot keräsivät Akaaseen erilaisten tapahtumien pariin kaikkiaan noin 6000 kävijää. Makeita teemaviikkoja vietettiin 29.8.–11.9.2016 Suomen Hunajapääkaupungissa Akaassa, jossa tarhataan ahkerasti kaupunkimehiläisiä.

Suurimmaksi kävijämagneetiksi Hunajaviikoilla nousi Läheltä lähtee! –lähiruokatapahtuma, jossa 12 akaalaista lähiruokatilaa ja kohdetta vietti avoimia ovia 10. syyskuuta. Vierailla oli mahdollista tutustua tilojen toimintaan ja eläimiin sekä tehdä ostoksia suoraan tiloilta. Päivän aikana kohteissa kiersi noin 2000 vierasta. Suuren suosion saavuttanutta tilapäivää vietettiin nyt toista kertaa Hunajaviikkojen yhteydessä, ja tapahtumalle toivottiin monesta suusta jatkoa.


Villiyrtit kiinnostivat


Toijalan torilla vietetyt Hunajahulinat-sadonkorjuumarkkinat keräsi Herra Heinämäen lato-orkesterin johdolla liki 2000 kävijää markkinahumuun. Paikallista hunajaa ja muita sadonkorjuutuotteita juhlistettiin lauantaina 3. syyskuuta.

Myös Hunajahulina-jalkapalloturnaus, Hunajarastit ja kaupunginmestaruussuunnistuskisat sekä Hunajahulinoiden iltaohjelma liikuttivat satapäisiä yleisöjä. Yksittäinen vetonaula oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa ohjelmaan kuulunut Villiyrttikurssi, jolla opittiin tunnistamaan ja hyödyntämään omasta pihapiiristä löytyviä luonnonkasveja.


Ensi vuonna viidennet Hunajaviikot


Hunajaisia teematapahtumia oli kaikkiaan tarjolla 22 kappaletta erilaisille kohderyhmille. Hunajaviikot järjestänyt Akaan kaupunki haluaa kiittää yhteistyökumppaneita ja tapahtumanjärjestäjiä onnistuneista teemaviikoista.

– Hunajaviikkoja ei olisi ilman yhteistyötä ja tekemisen meininkiä, mistä olemme kiitollisia kaikille mukana olleille aina talkoolaisista tapahtumanjärjestäjiin, tukijoihin ja yleisöön. Hunajaviikkojen väkimäärän selkeä nousu kertoo osaltaan yleisön kiinnostuksesta lähituotantoa sekä paikallisia raaka-aineita kohtaan, yhteistä hauskanpitoa tietysti unohtamatta. Ensi vuonna on Hunajaviikkojen 5. tapahtumavuosi, ja mukaan toivotaan edelleen innostuneita tekijöitä näyttämään, miksi Akaa on oikeasti Suomen makein kaupunki, sanoo viestintä- ja markkinointisihteeri Sini Kantola Akaan kaupungilta.  

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi