Kulttuuri ja vapaa-aika


Aktiivista vapaa-aikaa Akaassa


Akaassa harrastajilla riittää valinnan varaa niin liikunnan kuin kulttuurin ja kädentaitojenkin parissa. Kirjastot tarjoavat lukemisen lisäksi näyttelyitä ja monenlaisia kulttuuritapahtumia. Kansalaisopiston ja musiikkiopiston laajat tarjonnat kutsuvat mukaan oppimaan ja kokemaan onnistumisen iloa.

Akaassa toimii Suomen suurin käsityökoulu Näpsä, jolla on käytössään monipuolisin käsityöpajatarjonta, laajat tilat ja osaava henkilökunta. Vai vetääkö veri parketille? Akaan Balettikoulussa pyörähtelevät niin pienemmät kuin isommat ballerinat. Lisäksi lukuisat aktiiviset yhdistykset rikastuttavat toiminnallaan ja tapahtumillaan akaalaisten arkea.

Runsas kattaus kulttuuria


Paikalliseen historiaan pääsee tutustumaan Veturimuseon ja Viialan museon lisäksi Pihlgren & Ritolan Tapettitehtaassa. Kaupungissamme toimii kaksi teatteria, Toijalan Näyttämö ry ja Viialan teatteri. Draaman pyörteisiin pääsee myös elokuvateatteri Toijalan Kinossa, jossa  pyörivät parhaat uutuuselokuvat.

Erilaisia näyttelyitä järjestetään aktiivisesti. Näyttelyt eivät aina rajoitu sisätiloihin, vaan jo useampana vuonna on ympäristötaidetta rakennettu osaksi kaupungin maisemaa Näkymä-tapahtuman muodossa.
 

 

Iloisesti liikkeelle


Lenkkipolut, ladut, kentät ja rannat houkuttelevat akaalaiset liikkeelle ja luontoon. Nahkialanvuoren kuntoreitti houkuttelee kesällä lenkkeilijöitä ja talvella hiihtäjiä luonnon rauhan keskelle. Kuntoreitti yhdistyy Terisjärven luontopolkuun, jonka varrella voi bongailla lintuja tai paistella laavueväät. Arajärven luontopolku tarjoaa hienoja maisemaelämyksiä.

Omalla veneellä liikkuville Akaa tarjoaa loistoyhteydet vaikka Hämeenlinnaan saakka Vanajaveden kautta. Kokeile myös reipasta melomista Tarpianjoen maisemissa tai kalastusta Haihunkosken ainutlaatuisessa koskimiljöössä. Kauniina kesäpäivänä kannattaa istahtaa jäätelölle Toijalan Satamaan, ja pulahtaa rannasta uimaan saunan kautta.

Savikoskelta Veikkojen majan ympäristöstä löytyy 27-väyläinen frisbeegolfrata, joka kerää kiitosta niin ammattilaisilta kuin harrastajilta. 

 

 

 

 

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi