Innovaatiosetelien haku avautuu 3.10

TEKES, uutiset 15.9.2016

Kasvun eväitä: Innovaatiosetelien haku avautuu 3.10.


Osana hallituksen keväistä yrittäjyyspakettia Tekesin rahoitustuotteisiin tulee kokeiluluonteisesti 5000 euroa + alv arvoinen innovaatioseteli. Asiakkaat voivat hakea innovaatioseteliä 3.10. alkaen.

Seteli on tarkoitettu pienille ja keskisuurille yrityksille. Setelin kohderyhmänä ovat erityisesti pk-yritykset, jotka hyödyntävät ensimmäisen kerran innovaatiopalveluja.

- Setelin käyttöönoton tavoitteena on kannustaa innovaatiotoimintaan lisää yrityksiä, ja toisaalta kehittää innovaatiopalveluiden markkinoita osana hallituksen kasvustrategiaa ja yrittäjyyspakettia, sanoo teollisuusneuvos Antti Valle työ- ja elinkeinoministeriöstä.

- Odotamme innolla uusia yrityksiä Tekesin asiakkaiksi ja ylipäänsä innovaatiotoiminnan piiriin. Innovaatiosetelillä tehtävä projekti voi laukaista käyntiin isompia kehityshankkeita, joiden avulla yritys pääsee kasvun ja kansainvälistymisen uralle, kertoo Tekesin johtaja Reijo Kangas.

Innovaatioseteliä voi käyttää innovaatiotoimintaan liittyvien asiantuntijapalveluiden hankintaan. Palveluntuottajina voivat toimia esimerkiksi innovaatiopalveluja tarjoavat yritykset, yliopistot, ammattikorkeakoulut ja tutkimusorganisaatiot. Palveluntuottajiksi halukkaita organisaatioita tai yrityksiä on Tekesille ilmoittautunut jo noin 350 kpl.

Setelin avulla yritys voi hankkia ulkopuolista osaamista ja asiantuntemusta ideaansa tai ongelmaansa liittyen ja tehdä nopeita kokeiluja, demoja ja protoja tai hankkia asiakaspalautetta mm. käyttökokemuksista. Yritys voi myös testata tuote- tai palvelukonseptin kysyntää ja soveltuvuutta tavoiteltuun asiakaskuntaan, sekä kehittää tuotestrategiaansa. Setelillä ei ole toimialapainotusta.

Lisätietoja:

asiantuntija Risto Lustila, risto.lustila(at)tekes.fi, puh. 0295 037085
asiantuntija Jouni Hynynen, jouni-pekka.hynynen(at)tekes.fi, puh 0295 024545

Viikolla 38 avautuvat innovaatiosetelin nettisivut pk-yritysten rahoitusosiossa.

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi