Elinkeinopalvelut Akaan omaksi toiminnaksi

 

Etelä-Pirkanmaan kuntien, elinkeinoelämän ja järjestöjen omistama elinkeino- ja kehitysyhtiö VASKE lopettaa toimintansa heinäkuun viimeisenä päivänä yli 30 vuoden aktiivisen toiminnan jälkeen. Tämän jälkeen seudun elinkeinopalvelujen tarjoaminen siirtyy Valkeakosken ja Akaan kaupungeille sekä Urjalan kunnalle.

 

Akaassa elinkeinoelämän ja yritystoiminnan edellytyksiä kehittää ja yrityksiä auttaa elokuun alusta alkaen Akaan kaupungin elinkeinopalvelut. Uusi elinkeinopäällikkö valitaan kesäkuun puolivälissä kaupunginhallituksen kokouksessa. Lisäksi Akaassa on vuoden loppuun asti käynnissä projektipäällikkö Kristiina Salon luotsaama Sijoitu Sujuvasti Akaaseen -hanke, jonka tavoitteena on hankkia alueelle uusia yrityksiä ja vahvistaa jo olemassa olevien yritysten toimintaa.

”Akaassa on monipuolinen elinkeinorakenne, hyviä yrityksiä ja tavoitteenamme on tietenkin houkutella niitä kaupunkiimme vielä lisää. Uskon muutosten kautta pystyvämme tarjoamaan Akaan yrittäjille vielä entistäkin parempia palveluita”, kertoo Akaan kaupunginjohtaja Aki Viitasaari.

 

Yrityspalvelut jatkavat täydellä teholla


Ensimetri, Pirkan Helmi ja Yritys-Suomi-toimijat jatkavat alueen yrittäjien tukemista normaalisti myös VASKEn lopettamisen jälkeen. Yrittäjien palvelukseen astuu lisäksi kaikkia Etelä-Pirkanmaan kuntia palveleva hankekoordinaattori, joka aloittaa työnsä elokuussa Valkeakoskella. Koordinaattori toimii paitsi seudullisten kehittämishankkeiden, myös pk-yritysten rahoitusneuvonnan parissa.

Yrittäjien tuki säilyy Etelä-Pirkanmaalla vahvana hallinnollisista muutoksista huolimatta.

"Sopimuskumppani vaihtuu, mutta muuten toimimme kuin ennenkin. Asiakkaalle muutos ei näy mitenkään", kiteyttää Tampereen Seudun Uusyrityskeskus Ensimetrin toimitusjohtaja Jari Jokilampi syksyn kuviot.

Pirkan Helmessä palvelut jatkuvat ennallaan VASKEn toiminnan loputtua. Vahvasti EU-rahoituskausien mukaan elävä yhdistys palvelee Etelä-Pirkanmaan yrityksiä monenlaisissa tukiasioissa. Sen kautta voi hakea esimerkiksi uuden yritystoiminnan käynnistämiseen tarkoitettua perustamistukea sekä investointitukea erilaisiin kone- ja laitehankintoihin.

Myös julkisia yrityspalveluja yhteen kokoavan Yritys-Suomen toiminta jatkuu syksyllä vanhaan malliin uusien kumppanien kanssa. Yritys-Suomen toimijoita ovat muun muassa Pirkanmaan ELY-keskus ja Pirkanmaan TE-toimisto sekä alueen kunnat. TE-toimisto tarjoaa alueella jatkossakin tukea yrityksen rekrytointeihin, henkilöstön kehittämiseen ja irtisanomistilanteisiin. Alkavan yrittäjän palveluissa se toimii läheisessä yhteistyössä Ensimetrin kanssa. TE-toimisto koordinoi Pirkanmaalla Yritys-Suomi-toimintaa.

 

Lisätietoja:

Akaan kaupunki
Kaupunginjohtaja Aki Viitasaari, p. 040 335 3335
aki.viitasaari@akaa.fi

 

Uusyrityskeskus Ensimetri

Toimitusjohtaja Jari Jokilampi, p. 0500 731 445
jari.jokilampi@ensimetri.fi


Pirkan Helmi ry

Hankeneuvoja Eliisa Vesisenaho, p. 040 750 2242

eliisa.vesisenaho@pirkanhelmi.fi

 

Yritys-Suomi
Palvelujohtaja Regina Saari, p. 0295 045 505
regina.saari@te-toimisto.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi