Akaalainen osaaminen esittäytyy Alihankintamessuilla


Akaan kaupunki ja paikalliset yritykset esittäytyvät yhdessä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 15.–17.9.2015 pidettävillä Alihankinta 2015 – messuilla osastolla A706. Akaalaista yritysosaamista tuovat esiin Akaan Työvälinepalvelu Oy, Leomuovi Oy, TKM TTT Finland Oy ja Viialan Teräsrakenne Oy. Sijoittumismahdollisuuksia yrityksille tarjoaa Akaan kaupunki, erityisesti tulevaisuuden yritysalue Akaa Point.

– On todella hienoa, että olemme saaneet mukaan akaalaisia kärkiyrityksiä esittelemään osaamistaan yhteisosastollemme. Yritysten tuotteista on ideoitu myös messukilpailu, jossa arvataan tuotteiden painojärjestys. Palkintona on hittituote GoPro Hero4 – actionkamera.  Toivomme vilkkaita messupäiviä, sanoo Akaan kaupungin elinkeinopäällikkö Kristiina Salo.

Lankasahausta ja teknisiä muovituotteita


Lähes 30 vuotta toiminut Akaan Työvälinepalvelu Oy on erikoistunut mittatarkkojen työvälineiden valmistukseen ja huoltoon sekä vaativien koneen osien valmistukseen ja lankasahaukseen.

Asiakaskunta koostuu kuminjalostus-, ohutlevy-, elintarvike-, puunjalostus- ja koneenrakennusteollisuuden toimijoista.

– Joustava ja asiakaslähtöinen palvelu yhteistyössä pitkän kokemuksen kanssa takaa sen, että olemme asiakkaalle tuottavuutta lisäävä kumppani. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu, että kasvatamme palveluhuollon osuutta toiminnassamme, kertoo Akaan Työvälinepalvelu Oy:n toimitusjohtaja Jari Mäkinen.

Teknisiin muovituotteisiin erikoistuneen Leomuovi Oy:n toiminta on ollut viime vuosina myönteisessä kasvussa, mikä on mahdollistanut laiteinvestointeja sekä laajentamista myös ulkomaan markkinoille. 

– Kotimaisista yrityksistä tunnettuja asiakkaitamme ovat esim. Valmet ja Fläkt Woods. Ulkomaista kasvavin markkina löytyy Ruotsista, ja myös Viro, Puola, Venäjä ja Unkari ovat merkittäviä vientimaita. Voi sanoa, että tuotteitamme on käytössä maapallon kaikilla mantereilla, sanoo Leomuovi Oy:n toimitusjohtaja Risto Kalliainen.

Monelle kuluttajallekin Leomuovi Oy:n tuotteet ovat tuttuja; valikoimasta löytyy niin säilöntäpuristin, astioita kuin viinipakkausteline. 

Termistä ruiskutusta ja teräsrakenteita


TKM TTT Finland Oy valmistaa erilaisia koneenosia muun muassa johtavien suomalaisten laitevalmistajien ja kunnossapitoyritysten käyttöön. Yrityksen vahvaa osaamista on terminen ruiskutus, minkä saralla TKM TTT Finland on alan uranuurtajia Suomessa. Yhteensä 115 henkeä työllistävässä Akaan yksikössä on panostettu tuotannon laadun ja tehon kehittämiseen muun muassa investoimalla termisen ruiskutuksen robottijärjestelmään.

– Parhaillaan olemme mukana FIMECCin Hybrids -tutkimushankkeessa, jossa kehitetään materiaaleja, pinnoitteita sekä ratkaisuja valittuihin käyttökohteisiin Tekesin tuella, kertoo kasvua hakevan TKM TTT Finland Oy:n tuotepäällikkö Timo Rantala.

Suomen vahvimmat – sertifikaatin saavuttanut Viialan Teräsrakenne Oy on vastikään toteuttanut hallilaajennuksen ja satsaa voimakkaasti tuotannon kehittämiseen sekä suunnitteluun.  Erilaisten koneiden ja nostoapuvälineiden suunnittelussa asiakkaita palvelee kaksi suunnittelijaa.

– Käytössämme olevat 3D CAD -suunnitteluohjelmistot SolidWorks ja Autodesk Inventor tukevat sekä suunnittelua että tuotantoa ja mahdollistavat esimerkiksi FEM-laskennan, sanoo Viialan Teräsrakenteen toimitusjohtaja Markku Hiiri.

 

Lisätietoja:

Akaan kaupungin elinkeinopäällikkö Kristiina Salo, puh. 040 335 6098 / kristiina.salo@akaa.fi

Akaan Työvälinepalvelu Oy:n toimitusjohtaja Jari Mäkinen, puh. 0400 778 998 / jari.makinen@akaantyovalinepalvelu.fi

Leomuovi Oy:n toimitusjohtaja Risto Kalliainen, puh. 040 848 4716 / risto.kalliainen@leomuovi.fi

TKM TTT Finland Oy:n tuotepäällikkö Timo Rantala, puh. 040 848 0064 / timo.rantala@tkmtttfinland.com

Viialan Teräsrakenne Oy:n toimitusjohtaja Markku Hiiri, puh. 0500 282 969 / markku.hiiri@vitera.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi