Asuminen ja ympäristö


Toimiva ja turvallinen kotikaupunki


Kasvavassa kaupungissamme riittää tilaa asua ja elää. Asuinalueet ovat rakentuneet kolmen sydämen, Toijalan, Viialan ja Kylmäkosken ympärille. Etäisyydet ovat lyhyitä, joten vaikka palvelut ovat helposti tavoitettavissa, myös luonto on aina aivan lähellä. Esimerkiksi Tarpianjoki, Haihunkoski ja Jalanti-järvi tarjoavat monenlaisia virkistäytymismahdollisuuksia ympäri vuoden. Toijalan Satamasta aukeaa Vanajavesi tarjoten veneilyreittejä pohjoiseen Tampereella tai etelään Hämeenlinnassa.

Liikkuminen on helppoa, sillä moottoritieyhteydet sijoittuvat käytännöllisesti keskustojen tuntumaan ja liikkeelle pääsee myös junalla. Toijalassa on rautatieasema ja Viialassa junaseisake. Lisäksi Toijala on rautateiden risteysasema, joten yhteydet eri suuntiin ovat erityisen hyvät.

Arkena kaupungin alueella liikennöivä palvelubussi on kaikkien asukkaiden käytössä helpottaen kulkemista taajamien välillä.

Oma koti Akaasta


Tonttikauppa ja rakentaminen ovat edelleen vilkasta Akaan alueella. Tontteja on tarjolla muun muassa Helkarannantien, Uudenkylän, Junkkarin, Koiviston, Männikön, Sotkian ja Tipurin alueilla.

Kodilleen paikkaa etsivän valinnan mahdollisuuksia pyritään lisäämään tarjoamalla tontteja eri puolilta kaupunkia, erilaisilta alueilta ja monenlaiselle rakentamiselle.

Tontit ovat Akaassa reilunkokoisia ja hinnoiltaan edelleen edullisia.
Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi