Akaa info

Akaa on kehittyvä, Helsinki-Hämeenlinna-Tampere kasvukäytävällä sijaitseva seutukunnallinen liikennekeskus. Kaupunkimme houkuttelee sijainnillaan ja loistavilla liikenneyhteyksillään.

Akaan kaupunki syntyi 1.1.2007, kun Toijalan kaupunki ja Viialan kunta lakkautettiin ja niistä muodostettiin yhdessä uusi kaupunki. Akaan kaupunki kasvoi entisestään 1.1.2011, kun siihen liittyi Kylmäkosken kunta.

Toimiva arki Akaassa


Akaa tarjoaa hyvät ja helposti tavoitettavat peruspalvelut. Lapsiperheet ovat ahkerimpia Akaaseen muuttajia. Kaupungissa on kahdeksan päiväkotia, joiden lisäksi hoitoa tarjotaan ryhmäperhepäiväkodeissa ja perhepäivähoidossa.

Perusopetusta Akaassa annetaan yhdeksässä alakoulussa ja kahdessa yläkoulussa. Lukio-opetusta saa Akaan lukiossa Toijalassa. Akaan nuoriso on aktiivista. Mahdollisuuksia osallistumiseen ja yhdessä tekemiseen on tarjolla nuorisotiloilla sekä verkossa.

Kaupungissa on viime vuosina tehty töitä keskustojen toimivuuden ja viihtyisyyden kohentamiseksi. Marketit ja erikoisliikkeet tarjoavat paljon enemmän kuin pelkät päivittäiset perustarvikkeet. Myös vapaa-ajan tarjonta on monipuolista. Mahdollisuuksia on liikunnan, opiskelun, kulttuurin ja kädentaitojen parissa.

Kolmen sydämen kaupunki


Akaalla on kolme sydäntä, sillä asutus on rakentunut keskustojen ympärille. Etäisyydet viihtyisiltä ja pientalovaltaisilta asuinalueilta palveluihin ovat lyhyitä.

Tonttikauppa ja rakentaminen ovat Akaan alueella edelleen vilkkaita. Kaupunki tuo uusia tontteja markkinoille sitä mukaa kun kunnallistekniikkaa saadaan rakennettua. Myös aivan uusia alueita kaavoitetaan ja otetaan käyttöön. Akaan tontit ovat reilun kokoisia ja edelleen hinnoiltaan edullisia.

Tarpianjoki lisää Viialan sekä Kylmäkosken viihtyisyyttä ja Toijalan keskustaa kaunistaa pieni Nahkialanjärvi puistoineen. Akaan luontoa rikastuttaa myös Vanajavesi, jonka rannat tarjoavat paitsi upeita järvimaisemia myös mahdollisuuden monenlaiseen virkistyskäyttöön.

Yrittämisen avainpaikka 


Akaan alueen vahvalle teolliselle perustalle on kasvanut monipuolista yritystoimintaa. Metalli- ja elintarviketeollisuus ovat saaneet rinnalleen uusia aluevaltauksia ja erityisosaamista löytyykin useilta eri aloilta. Useat yritykset ovat erikoistuneet palvelemaan teollisuuden tarpeita.

Akaan kaupunki tarjoaa yritystoiminnalle ja teollisuudelle tontteja sijaintinsa ja yhteyksiensä puolesta todellisilta avainpaikoilta. Moottoritieliittymäalueen lisäksi vireillä oleva Akaa Point -yritysalue luo aivan uusia mahdollisuuksia kehittää koko Akaan alueen elinkeinoelämää.

 

Linkkivinkkejä

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi