Näkymä-ympäristötaidenäyttely

15.6.2019 12:30 - 31.8.2019 23:00 | Nahkialanjärven ympäristö, Toijalan rautatieasema ja Toijalan keskusta

Vuoden 2019 Näkymä-ympäristötaidenäyttelyn teema on Kelaa hei.!

Näyttely ottaa tänä vuonna askeleen rokimpaan suuntaan ja herättää yleisöä ajattelemaan esimerkiksi mielenterveyskuntoutujien asemaa yhteiskunnassamme. Uudistunut Näkymä koostuu neljästä erillisestä näyttelykokonaisuudesta; Sami Makkosen näyttelystä, ääniteoksesta Nahkialanjärven puistossa, näyttelystä Toijalan asemalla ja kaupunkiympäristössä vaeltavasta hymiöteoksesta.

Taiteilija Mikaela Mansikkala ja muusikko Jyrki Mononen ovat luoneet ääniteoksen Kenen ääni kuuluu: Pääosassa mielenterveystoipujien kokemukset. Teoksen linkki löytyy Nahkialajärven puistossa olevista kylteistä, josta sen voi ladata kuunneltavaksi.

Kulttuurituottaja, taiteilija ja kirjailija Jaana Suorsan ideoima hymiöteos löytyy eri puolilta Toijalan keskustaa. Eri ilmeisiä hymiöitä on siroteltu paikkoihin, jota hymiön ilme kuvaa. Teokseen liittyy bongauskilpailu, jossa voi löytää tietyn määrän iloisia hymiöitä. Palkintona on Like-kustannuksen kirjoja. Bongauskilpailuun voi osallistua lähettämällä löydettyjen ilohymiöiden lukumäärän osoitteeseen: nakyma@akaa.fi otsikolla ”Bongauskilpailu”.
 

Paleface valitsee sarjakuvakisan voittajan

Toijalan rautatieaseman tiloihin tulee sarjakuvataiteilijoiden Solja Järvenpää ja Ville Pynnönen sekä valokuvaaja Jukka Tiluksen näyttely Näkymiä radan varrelta, Toijala- Riksu - Lahti.

Osana Näkymää järjestetään sarjakuvakilpailu 15–25 –vuotiaille nuorille. Kelaa hei! Ajattele rokimmin, ajattele ympäristöäsi! -kilpailussa on etsitty ympäristöteemaista sarjakuvaa, josta tehdään julkinen teos Toijalan rautatieaseman piha-alueelle vuoden ajaksi. Kilpailun palkinto on 1000 euroa.

Voittajan valitsee rap-artisti Paleface eli Karri Miettinen. Hän myös julkistaa voittajan Näkymän avajaisissa, jotka pidetään Toijalan rautatieasemalla lauantaina 15. kesäkuuta 2019 klo 12.30.

Näkymän kuraattorina toimii sarjakuvataiteilija, kulttuurituottaja Jaana Suorsa. Näyttely järjestetään Akaassa nyt jo 17. kerran, ja sen järjestävät TaideAkaa ry ja Akaan kaupunki yhteistyökumppaneineen.

www.akaa.fi/nakyma

http://samimakkonen.com/

« Takaisin listaukseen

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi