Väliaikaishallinto (VATE) ja siihen liittyvät valmistelut

Väliaikaishallinto (VATE) ja siihen liittyvät valmistelut

Maakuntauudistuksen johtoryhmä ja poliittinen ohjausryhmä kävivät keskustelun väliaikaishallinnon (VATE) valmistelusta 3.5. ja 7.5. kokouksissaan.

Muutosorganisaatiossa on parhaillaan valmisteltu Vaten työjärjestysluonnosta. Työjärjestys kuvaa väliaikaishallinnon organisaation, joka muodostuu väliaikaisesta toimielimestä, poliittisesta ohjausryhmästä, muutosjohdosta, valmisteluhenkilöstöstä sekä niiden tehtävistä. Lisäksi on kuvattu kokousmenettely. Muutosta valmisteleva henkilöstö siirtyy maakuntaliiton palveluksesta väliaikaishallinnon palvelukseen.

Maakuntahallitus on käsitellyt asiaa omalta osaltaan 9.4 ja nimennyt Pirkanmaan liiton edustajat väliaikaista toimielintä koskeviin neuvotteluihin. Tavoitteeksi tulee asettaa, että väliaikaishallinnon rakenteet ja järjestelyt voidaan todeta kesäkuun johtoryhmässä ja poliittisessa ohjausryhmässä, jolloin toiminta olisi käynnistettävissä viipymättä lainsäädännön tultua voimaan.

Valmistelutoimielimen tehtävissä korostuu hyvä yhteistyö luovuttavien organisaatioiden kanssa, sillä työjärjestyksessä mainitut selvitystehtävät tulee hoitaa yhdessä niiden kanssa. Koska valmistelutoimielimen ratkaisuvallan luonteeseen eivät kuulu tehtävät, jotka edellyttävät tarkoituksenmukaisuusharkintaa tai poliittista arviointia, on hyvä yhteistyö myös maakuntauudistuksen poliittisen ohjausryhmän kanssa välttämätöntä.

Väliaikaisen toimielimen tehtävänä on mm. organisoida valmistelu. Tämä tarkoittaa esivalmisteluvaiheen työryhmätyöskentelyn arviointia ja mahdollista uudelleen organisointia. Työryhmien loppuraportit esivalmisteluvaiheesta valmistuvat kesäkuu 2018 mennessä.

Työjärjestyksen jatkovalmistelua varten linjataan muutosjohdon osalta päätösten esittelyvastuut kokouksissa, muutosjohtajien asema suhteessa väliaikaiseen toimielimeen ja keskinäinen työnjako.

 

Lisätietoja:

Poliittisen ohjausryhmän puheenjohtaja Roope Lehto, p. 040 591 5660

Johtoryhmän puheenjohtaja, konsernijohtaja Juha Yli-Rajala, p, 040 743 6356

Pirkanmaan muutosjohtaja Päivi Nurminen, p. 040 754 3692

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi