Sote-projektiryhmän toiminta päättyi – työskentely uudistuu

Viime viikolla kokoontunut Pirkanmaan maakuntauudistuksen sote-projektiryhmä päätti työskentelynsä, sillä teemaryhmien työtä uudistetaan ja ryhmiä yhdistetään.

Uudet työryhmät perustetaan ilman sote- ja maakuntajakoa palveluihin, järjestäjätoimintoihin ja strategisiin konsernipalveluihin. Niiden sisällä voi toimia eri aihealueisiin liittyviä alatyöryhmiä.

Myös valtakunnalliset sote- ja maakuntavalmistelun työryhmät yhdistetään kuluvan syksyn aikana. Ryhmiin on esitetty edustajia myös Pirkanmaalta.

Tällä hetkellä on arvioitu, että nykyinen esivalmistelun vaihe päättyy ensi kesään mennessä, kun väliaikaishallinto aloittaa. Maakuntahallinnon on tarkoitus aloittaa vuoden 2019 alusta. Maakunnan varsinainen toiminta käynnistyy vuoden 2020 alusta. Tällöin toiminnan järjestämisvastuu ja henkilöstö siirtyvät maakunnalle.

Valtio simuloi maakuntien rahoitusjärjestelmää marraskuusta ensi kevääseen asti. Osittain simuloinnissa sovelletaan maakuntien rahoituslakia.

Tukipalvelujen uudelleenorganisointi muuttaa merkittävästi tukipalveluissa työskentelevän henkilöstön asemaa, jos suunnitelmat toteutuvat nyt hahmotellulla tavalla.

Tukipalveluihin on perustettu valtakunnallisia yhtiöitä: henkilöstö- ja taloushallinnon Hetli Oy, ICT-asioiden Vimana Oy ja kiinteistöjen omistukseen perustettu Maakuntien tilakeskus Oy. Pirkanmaalla on suunnitteilla tukipalvelujen tuotantoa omien yhtiöiden varaan.

Pirkanmaalla jatketaan henkilökohtaisen budjetin pilotointihankkeen valmistelua. Valinnanvapauskokeiluihin on tulossa ohjeistus, sillä kokeiluja on tarkoitus laajentaa uusiin kohteisiin. Tampereen kaupunki ja osa kehyskunnista on ilmoittanut alustavan kiinnostuksensa kokeiluihin.


Lisätiedot: sote-projektijohtaja Jaakko Herrala, p. 050 329 7166

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi