Pirkanmaan valmistelu etenee, jatko esillä yhteiset asiat -projektiryhmässä

Viimeistä kertaa kokoontunut yhteiset asiat –projektiryhmä sai keskiviikkona tietoa maakuntaprojektijohtaja Jukka Alasentieltä valmistelun tilanteesta ja jatkosuunnitelmista.

- Vastaavilta ministereiltä ja Tuomas Pöystiltä muutosjohtajille tulleiden viestien mukaisesti valmistelu jatkuu maakunnissa. Me elämme Pirkanmaalla sen mukaan mikä on valtakunnallinen ohjeistus, Alasentie kertoi.

Käynnissä on esivalmistelun toinen vaihe ja sen johdossa ovat maakuntauudistuksen poliittinen johtoryhmä sekä johtoryhmä. Niiden roolitus pysyy samanlaisena kuin esivalmistelun ensimmäisessä vaiheessa.

Jatkossa SOTE-, MAKU- ja yhteiset asiat -projektiryhmät lakkautetaan. Tilalle tulee kolme kokonaisuutta: palvelutuotanto, maakunta järjestäjänä ja strategiset konsernipalvelut. Pohdinta jatkuu mm. yhteisiin asioihin kuuluvien strategisten konsernipalveluiden jatkovalmistelun suhteesta muihin valmisteluryhmiin.

Sote- ja maku-työ tulee limittymään paremmin yhteen. Jatkossa valmisteluun otetaan mukaan entistä paremmin tulevaan maakuntaan siirtyviä asiantuntijoita.

- Työskentely muuttuu nyt entistä enemmän kohti konkreettisia ratkaisu- ja toimenpide-ehdotuksia. Haemme valmistelussa uutta toimintamallia, tärkein tavoite on palvelujen parantaminen, Alasentie lisäsi.

Palveluiden ja järjestämisen alueille on tarkoitus nimetä koordinaatioryhmiä, jotka koostuvat työryhmien puheenjohtajista ja/tai projektipäälliköistä sekä henkilöstöedustajista. Koordinaatioryhmien alaisuuteen asetetaan noin 15 hengen substanssityöryhmiä, jotka kattavat tulevan maakunnan tehtäviä ja vastuita. Rekrytoidut projektipäälliköt toimivat työryhmien asiantuntijavalmistelijoina.

 

Esivalmistelun toiseen vaiheeseen laaditaan parhaillaan eri teemoja kattavaa toimeenpanosuunnitelmaa, jonka maakuntauudistuksen johtoryhmä käsittelee 29.9. Työryhmien tarkennetut toimeenpanosuunnitelmat valmistellaan yhdessä rekrytoitujen projektipäälliköiden kanssa.

 

Lisätiedot:
Maakuntaprojektijohtaja Jukka Alasentie, p. 0500 733 620

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi