Pirkanmaan uudistusvalmistelua jatketaan valtakunnallisia linjauksia odotellessa

Pirkanmaan maakunta- ja sote-uudistus Poliittinen ohjausryhmä TIEDOTE 13.8.2018

Pirkanmaan maakunta- ja sote-uudistuksen poliittinen ohjausryhmä sai maanantaina katsausta valtakunnallisesta tilanteesta, Pirkanmaan valmisteluun liittyvistä kysymyksistä sekä kävi läpi syksyn kokousten aikataulusuunnitelmaa.

 - Maakuntien aloitus siirtyy vuodelle 2021, mikä tarkoittaa, että valmisteluaikaa saatiin vuosi lisää. Vaikka arvioimme, että Pirkanmaalla olisi ollut valmius aloittaa jo 2020, on lisävuodessa myös hyvää.  Monen teeman osalta valmistelu on vasta lähtötelineissä. Tärkeintä on nyt ylläpitää valmistelijoiden motivaatiota ja aikatauluttaa tarpeelliset toimenpiteet uudelleen, Pirkanmaan muutosjohtaja Päivi Nurminen toteaa.     

Pirkanmaan esivalmistelun 2. vaiheen loppuraportit valmistuivat kesäkuussa, nyt henkilöstö on valmiina syksyn urakkaan. Poliittinen ohjausryhmä kiitteli työryhmiä hyvästä tuloksesta ja kertoi, että työtä jatketaan valtakunnallisia linjauksia odotellessa.

 - Näillä näkymin jatkamme odottavin tunnelmin, sillä maakunnat on velvoitettu viemään valmistelua eteenpäin. Tärkeää olisi suunnata resurssia sellaiseen työhön, mikä tuo joka tapauksessa alueelle kehittämishyötyä, ohjausryhmän puheenjohtaja Roope Lehto sanoo.

Nyt esivalmistelun 3. vaiheen käynnistyessä työryhmiin tehdään vain vähäisiä muutoksia. Valmisteluun liittyviä suunnitelmia henkilöstön ja työryhmien osalta käsitellään syyskuun ohjausryhmässä.

Pirkanmaan maakunta- ja sote-uudistusta valmistellaan nyt Pirkanmaa2021-tunnuksen alla.

Lisätiedot:
Poliittisen ohjausryhmän puheenjohtaja Roope Lehto, p. 040 591 5660

Pirkanmaan muutosjohtaja Päivi Nurminen, p. 040 754 3692

Ystävällisin terveisin

Kirsti Kivilinna
Viestintäpäällikkö

Pirkanmaan maakunta- ja sote-uudistus
Kelloportinkatu 1 C, 33100 Tampere
p. 050 345 1061

twitter ja facebook: @pirkanmaa2021

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi