Pirkanmaa lähettää valtiolle lausunnon omasta talous- ja henkilöstöhallinnon yhtiöstä


Pirkanmaa antaa valtiolle marraskuun loppuun mennessä lausunnon maakuntauudistukseen liittyvien talous- ja henkilöstöhallinnon palvelujen ja tietojärjestelmien osalta. Pirkanmaalle halutaan oma yhtiö, jonka muodostaisivat Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri yhteistyössä Monetra Oy:n kanssa.

Yhtiöön siirtyisi noin 190-200 henkilötyövuotta nykytoimijoilta. Pirkanmaan muille kunnille ja aluehallinnon toimijoille mahdollistetaan osakkuus maakunnallisen yhtiön ja sen palvelujen käyttöön. Yhtiö osallistuu toimintojen siirron valmisteluun.

Tietojärjestelmien valinnan tueksi Pirkanmaa jatkaa selvitystyötä ja aikoo tilata vielä ulkopuolisen arvioinnin, jossa huomioidaan tulevan maakunnan erityistarpeet sekä nykyiset järjestelmät. Tämänhetkinen tilanne tietojärjestelmien osalta on hajanainen.

Maakuntauudistuksen johtoryhmä käsitteli lisäksi Tampereen valinnanvapauskokeilun kytkemistä osaksi maakuntauudistuksen valmistelua.

Tampereen valinnanvapauskokeilu kytketään johtoryhmän hyväksynnällä osaksi maakuntauudistuksen valmistelutyötä. Kokeilua on laajennettu suun terveydenhuoltoon ja henkilökohtaiseen budjettiin. Tampereen kaupungin hankkeeseen on sitoutunut alustavasti kymmenen kuntaa. Suun terveydenhuollon ja henkilökohtaisen budjetin kokonaisuuksiin osallistuu Tampereen lisäksi Pirkkala, Lempäälä, Valkeakoski, ja Nokia sekä henkilökohtaisen budjetin kokonaisuuteen myös Ylöjärvi, Kangasala, Hämeenkyrö ja Sastamala ja Punkalaidun. Kuntien mukana olon ehtona on, että kokeiluun kohdistuva valtion rahoitus ei saa vaikuttaa negatiivisesti kuntien myöhempien vuosien valtionosuuksiin.

Johtoryhmälle esiteltiin Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien kesken käytyjä tunnusteluja, pääasiassa erikoissairaanhoidon sairaalatoimintoja tuottavan yhteisen organisaation perustamisesta. Asia tulee vielä uudestaan johtoryhmän keskusteluun.

Pirkanmaa on saanut esivalmisteluun avustusta valtiovarainministeriöstä vuodelle 2017 noin 1,6 miljoonaa euroa, mutta se on käytettävä ensi vuoden kesään mennessä. Asiantuntijatyö on käynnistymässä, mukana on noin 350 asiantuntijaa. Henkilöstöryhmien edustus asiantuntijaryhmissä on noin 15 prosenttia kokonaismäärästä. Työryhmät esittävät väliraporttinsa helmikuun 2018 lopussa.

Lisätiedot:

Maakuntauudistuksen johtoryhmän pj. konsernijohtaja Juha Yli-Rajala, p. 040 743 6356

Maakuntauudistuksen projektijohtaja Jukka Alasentie, p. 0500 733 620

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi