Muutostiimi valmistelee nyt suunnitelmia, joilla uudistuksen toimeenpano käynnistyy

Muutostiimi valmistelee nyt suunnitelmia, joilla uudistuksen toimeenpano käynnistyy

Pirkanmaan maakuntauudistuksen valmistelussa on aloittanut kesälomien jälkeen kahdeksan projektipäällikköä. Heidän vastuualueinaan on taloushallinto, sote-keskuksen valmistelu, palveluiden, palveluverkon ja investointien suunnittelu, valinnanvapausmallit, henkilöstöhallinto, tietohallinto ja ICT, konsernirakenne ja johtaminen sekä lainsäädännöllinen tuki.

Muutostiimin kokoonpano löytyy täältä.

Pirkanmaa jatkaa valmistelua suunnitellusti. Valmisteluun vuoden siirtymä ei tuonut juuri uutta aikaa, sillä maakuntavaltuustot aloittavat vuoden 2019 alusta. Myös vuoden 2018 rahoitus on varmistunut, tarkat euromäärät selviävät syksyn aikana.

Muutostiimi keskittyy tällä hetkellä toimeenpanosuunnitelmien valmisteluun syyskuun lopulla kokoontuvalle johtoryhmälle.

Toimeenpanosuunnitelma avaa työryhmän tehtäväkokonaisuuksia ja selvitysvastuita. Siinä kuvataan työn tavoitteet kolmessa vaiheessa: mitä on pitänyt saada aikaan väliaikaishallinnon alkamiseen, uuden maakuntavaltuuston kauden alkuun (1.1.2019-) sekä järjestämisvastuun (1.1.2020-) alkuun mennessä.

Käynnistyvää työtä varten määritellään myös, millaista organisoitumista, osallistumista ja resursointia jatkossa tarvitaan.

Toimeenpanosuunnitelman yhteydessä on päivitetty myös viestintäsuunnitelmaa esivalmistelun II vaiheelle. Kuten ensimmäisessäkin vaiheessa, tavoitteena on avoin ajantasainen, vuorovaikutteinen, monikanavainen, tasapuolinen ja läpinäkyvä viestintä.

Lisätiedot:
Maakuntaprojektijohtaja Jukka Alasentie, p. 0500 733 620
Sote-projektijohtaja Jaakko Herrala, 050 329 7166

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi