Maakuntauudistuksen poliittinen ohjausryhmä tukee Tampereen Kaupin kehityshyvinvointikeskuksen suunnitelmia

 

Pirkanmaan maakuntauudistuksen poliittinen ohjausryhmä tukee vahvasti Tampereen Kaupin kampukselle suunniteltavaa Kaupin kehityshyvinvointikeskusta.

- Toteutuessaan hanke veisi palveluverkon rakentamista oikeaan suuntaan ja loisi maakuntaan valtakunnallisesti ainutlaatuisen sosiaali- ja terveysalan uudistumisen lippulaivan, sote-projektijohtaja Jaakko Herrala toteaa.

Tampereen kaupunki on hakemassa sosiaali- ja terveysministeriöltä rajoituslain mukaista rakennushankkeen poikkeuslupaa. Aikaisemmin maakuntavalmistelussa on sovittu, että rajoittamislakiin liittyvät hankkeet ja niiden tarkoituksenmukaisuusarviointi tuodaan poliittisen ohjausryhmän ja johtoryhmän käsiteltäviksi.

Kaupin kampusta kehitetään kansainvälisesti vaikuttavaksi sote-palvelujen osaamiskeskittymäksi, jossa palvelut ovat laajalti integroidut erikoissairaanhoidon kanssa.

Mukana kehittämistyössä ovat mm. Tampereen kaupunki, Pirkanmaan liitto, Tampere3 ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Tampere3:ssa edistetään sosiaali- ja terveysalan opetuksen, tutkimuksen ja kehittämisen uudistamista laaja-alaisesti yliopistoyhteisön strategisena painoalana. Korkeakoulujen osaamista täydentävät VTT:n ja UKK-instituutin terveysteknologian ja liikunnan terveysvaikutusten huippututkimus.

Kehityshyvinvointikeskus yhdistää huippuosaamisen käytännön palveluihin ja osaajien koulutukseen uudella tavalla. Radikaalisti uusia palvelumuotoja ja osaamisia syntyy eri tieteenalojen ja toimijaryhmien välisessä yhteistyössä ja käytäntöön soveltaen.

Kaupin kampuksella kehitettävät uudet sote-uudistusta tukevat toimintamallit voidaan jakaa kaikkialle Pirkanmaalle ja laajemminkin koko valtakuntaan.

Suunnittelun edetessä selvitetään, miten Kaupin alueella on ratkaistavissa kaikkein vaativinta erityisosaamista ja erikoistumista edellyttävien lasten, nuorten ja perheiden palveluja tarjoavalle osaamis- ja tukikeskukselle (OT) toimintaympäristö. Se tulisi palvelemaan myös Kanta-Hämettä ja Etelä-Pohjanmaata.

Poliittinen ohjausryhmä hyväksyi lisäksi omalta osaltaan Tampereen kaupungin valinnanvapauskokeilun kytkemisen osaksi maakuntauudistuksen valmistelutyötä. Kokouksessa päätettiin myös, että ohjausryhmä linjaa maakunnan antaman valinnanvapauslausunnon 4.12. pidettävässä ylimääräisessä kokouksessa

 

Lisätiedot:

Ohjausryhmän puheenjohtaja, Roope Lehto, p. 040 591 5660

Sote-projektijohtaja Jaakko Herrala, p. 050 329 7166

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi