Maakuntauudistuksen johtoryhmä antoi evästystä maakuntastrategian käynnistymiseen

 

Pirkanmaan maakuntastrategiatyö on käynnistymässä. Maakuntauudistuksen johtoryhmä kävi asiasta perjantaina lähetekeskustelua ja palautti asian jatkovalmisteluun.

Työn pohjana on ajatus, jonka mukaan nyt valmisteltava strategia olisi organisaation pystyttävä ja vaikutushakuisen toiminnan käynnistävä muutosstrategia, joka olisi aikajänteeltään suhteellisen lyhyt.

Seuraava strategia pystyisi olemaan koko maakunnan toimijoiden yhteinen tulevaisuusvisio nyt valmisteilla olevan maakuntaohjelman hengessä. Käytännössä strategioiden roolit limittyvät, kyse on pikemminkin painotuksista. 

Karkean valmisteluaikataululuonnoksen mukaan prosessi jakautuu kolmeen vaiheeseen, tavoitteena maakuntavaltuuston päätös maakuntastrategiasta huhtikuussa 2019. Pääpaino alkuvaiheessa on sisällöissä ja valmistelun hyväksyttyjen päämäärien ja toimintaperiaatteiden toteutumisessa, mekaniikkatyyppiset asiat ratkaistaan valmistelun loppuvaiheessa, sisältöjen kannalta tarkoituksenmukaisina. 

Maakuntastrategian, strategiaprosessin ja aihealueen mekaniikkojen valmistelu on käynnistynyt marraskuun aikana. Valmistelu kytkeytyy käytännössä kaikkiin valmisteluteemoihin ja erityisen tiiviisti konsernirakenne ja johtaminen -teemaan ja viestintään.

  

Lisätiedot:
Maakuntauudistuksen johtoryhmän pj. konsernijohtaja Juha Yli-Rajala, p. 040 743 6356
Maakuntaprojektijohtaja Jukka Alasentie, p. 0500 733 620

 

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi