Asiantuntijatyö käyntiin Pirkanmaan maakuntauudistuksen valmistelussa

Asiantuntijatyö käyntiin Pirkanmaan maakuntauudistuksen valmistelussa


Lähes 350 asiantuntijan työ käynnistyy nyt Pirkanmaan maakuntauudistuksen valmistelussa. Työryhmien vetäjät, projektipäälliköt ja muutostiimi kokoontuivat yhteiseen aloitustilaisuuteen 26.10. Tampereelle.

Pirkanmaan valmistelussa ytimessä on asukas. Uudistuksen tavoitteena ovat sujuvat palvelut ja palvelukanavat. Vaikuttavat palvelut luodaan kumppanuudella ja kilpailulla. Uudistusta rakennetaan aktiivisella toiminnalla ja verkostoilla. Uuden maakunnan tulee olla haluttu työnantaja. Koko valmistelun ajan edellytetään selkeää viestintää.

- Pirkanmaalla valmistelu on tähänkin mennessä edennyt hyvin ja uudistuksessa ollaan kärkijoukoissa. Työryhmät pääsevät nyt seuraavaksi käsittelemään toimeenpanosuunnitelmia ja niiden pohjalta laadittavia tiekarttoja, maakuntaprojektijohtaja Jukka Alasentie sanoo.

Esivalmistelun ykkösvaiheessa loppuraportteja kertyi yli tuhannen sivun edestä. Ne antavat pohjan jatkovalmistelulle. Työssä siirrytään nyt toimeenpanoon ja työryhmissä käytännön työhön. Jokainen antaa jatkossa työryhmissä oman panoksensa valmisteluun.

- Pirkanmaalla ei ole tavoitteena liittää organisaatioita yhteen vaan samanaikaisesti uudistaa rakenteita ja kehittää paremmat palvelut. Pirkanmaalla tavoitteena on toiminnallinen uudistus, jossa etsitään mahdollisuutta tehdä asioita tuottavammin ja tehokkaammin, Alasentie lisää.

Kesällä 2018 aloittaa väliaikainen toimielin (VATE), joka on käytännössä toiminnassa 5 kuukautta. Vaalit pidetään ensi vuoden lokakuussa ja vuoden 2019 alussa aloittaa uusi maakuntavaltuusto.

Pirkanmaan valmistelijoiden pöydillä on siten asioita, jotka tuodaan uuden maakuntavaltuuston päätettäväksi. Näitä asioita ovat mm. maakuntastrategia sekä konsernirakenne ja johtaminen. Uuden maakunnan organisoitumista lähdetään miettimään kesällä julkaistun järjestäjän käsikirjan pohjalta.

 - Valmistelussa ja sen viestinnässä on hyvä muistaa, että teemme tätä työtä asukasta varten. Asukas saa hyvän valmistelun kautta tiedon siitä, miten muutos vaikuttaa hänen palveluihinsa ja oikeuksiinsa ja mistä palveluja jatkossa saa. Hyvällä valmistelulla ja tiedonkululla tuemme myös henkilöstöä muutoksessa, viestintäpäällikkö Kirsti Kivilinna sanoo.

- Henkilöstöviestintä nousee nyt yhä tärkeämmäksi, kun uudistuksen valmistelu menee eteenpäin. Organisaatioilla on edelleen vastuu oman henkilöstönsä informoinnista. Valmistelussa syntyvää materiaalia voi osaltaan käyttää hyväksi, Alasentie lisää.

Lisätiedot:
Maakuntaprojektijohtaja Jukka Alasentie, p. 0500 733 620
Sote-projektijohtaja Jaakko Herrala, p. 050 329 7166
Viestintäpäällikkö Kirsti Kivilinna, p. 050 345 1061

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi