Tilanne 20.3.: Akaassa ja Urjalassa ei koronatartuntoja

Tilanne 20.3.2020 klo 16:00:

Akaan vastuukunta-alueella ei ole yhtään todettua koronavirustartuntaa.

Altistumisen takia karanteeniin asetetuista ei ole viranomaisreittiä pitkin Akaan kaupungille tullut tietoa. Asukkailta on tullut yhteydenottoja paikallislehti Akaan Seutuun.

17.3.2020 avattu hengitystieinfektiopotilaiden vastaanotto Viialan terveysasemalla toimii hyvin. 17.3. potilaita oli 24, 18.3. potilaita oli  20, 19.3. potilaita oli 35, tänään 22.

Terveydenhuoltohenkilökuntaa on riittävästi.

Akaan vastuukunta-alueen terveydenhuollon tiedotteessa keskitytään viranomaisreittiä tulleisiin tietoihin ja omaan toimintaan.

Terveydenhuoltolain mukaisesti PSHP/Fimlab ilmoittaa meille positiiviset koronaviruslöydökset. Altistumisen vuoksi karanteeniin asetetuista ei ole lain mukaista ilmoitusvelvollisuutta.

 

Näytteenoton kriteerit:

COVID-19-näytteitä otetaan THL:n ohjeiden mukaan akuuttiin hengitystieinfektioon (kuume, yskä tai kurkkukipu ja/ tai hengenahdistus) sairastuneista seuraavista riskiryhmistä:

· välittömään potilastyöhön osallistuva terveyden- ja sosiaalihuollon henkilökunta

· sairaalahoitoa vaativa akuutti hengitystieinfektio

· akuuttiin hengitystieinfektioon sairastunut henkilö, joka on varmistetun COVID-19-tapauksen lähikontakti tai palannut ulkomailta 14 vuorokauden sisällä
 

Seuraavan kerran tiedotamme maanantaina 23.3. Mahdollisista tietoomme tulleista koronaviruspositiivisuuksista tiedotamme viikonlopun aikana.

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi