Tarkennusta pienten koululaisten lähiopetuksen järjestämiseen

Muokattu 20.3.2020 klo 20.50
 

Opetusministeriö on perjantaina tarkentanut pienimpien koululaisten etäopetuksen järjestämistä. Ministeriön mukaan kaikilla 1-3 vuosiluokan oppilailla ja esiopetuksen oppilailla on maanantaista 23.3. alkaen tarvittaessa oikeus lähiopetukseen koululla, mutta suositus on, että he osallistuvat etäopetukseen. 

Lähiopetusta järjestetään myös erityisen tuen päätöksen saaneille oppilaille ja pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevia oppilaille.

Opetusministeri Li Anderssonin mukaan linjausta päädyttiin tarkentamaan, koska kriittisten alojen määritelmä herätti hämmennystä ja sitä tulkittiin kouluissa vaihtelevasti.

Ministeriön linjauksesta johtuen myös Akaassa voi tuoda pienimpiä oppilaita kouluun maanantaina 23.3. Edelleen kuitenkin suosittelemme, että lapset pysyvät etäopetuksessa.

Vanhemmille lähetetään aiheesta viesti Wilman kautta tänään perjantaina. Muutoksista johtuen Akaan koulutoimi pyytää vanhempia vastaamaan Wilma-viestiin, jos lapsella on tarve siirtyä lähiopetukseen.

Vastausta pyydetään mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään sunnuntaina 22.3.2020 klo 18 mennessä.

 

Lisätietoja Opetusministeriön tiedotteesta:

https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/pienimpien-koululaisten-lahiopetuksen-jarjestaminen-poikkeusoloissa-tarkentuu   


Akaassa lisätietoja antaa:

Sivistysjohtaja Tero Kuusisto, puh. 040 335 3377

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi