Koronarajoitusten purku alkaa asteittain

Maan hallitus on päättänyt purkaa asteittain koronaepidemiasta johtuvia rajoituksia.
Osa aiemmin annetuista rajoituksista pysyy voimassa toistaiseksi, kuten vierailukielto sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä. Edelleen suositellaan, että riskiryhmiin kuuluvat välttävät kontakteja. Kaikkia kansalaisia kehotetaan pitämään suojaetäisyys muihin ihmisiin.

Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä on linjannut kaupungin toimintojen avaamisesta tämän aikataulun mukaan:


Heti

Kirjastojen palautusluukut ovat avautuneet. Kirjastoaineiston uloslainaamista valmistellaan ja sen alkamisesta tiedotetaan erikseen.

 

14.5.

Koulussa ja varhaiskasvatuksessa siirrytään lähiopetukseen. Hallituksen suosituksen mukaisesti Akaan lukio jatkaa kevätlukukauden 2020 loppuun etäopetuksessa.

Koulut tiedottavat oppilaille ja huoltajille tarkemmista toimintaohjeista Wilman kautta. Mahdolliset oppilaiden poissaolot lähiopetuksesta tulee anoa erikseen. Lounasannosten jakelu kotiin päättyy 14.5.

Julkiset ulkoharrastuspaikat, kuten kentät ja laavut avataan 10 hengen kokoontumisrajoitusta noudattaen.


1.6.

Julkiset sisätilat, kuten kirjastot, nuorisotilat ja yhteispalvelukeskus avataan hallitusti. Tarkemmista yksiköiden aukioloajoista tiedotamme toukokuun aikana.

Kehitysvammaisten työtoiminta aukeaa 3.6. ja päivätoiminta 29.6. Narikka ja päihdehuollon päivätoiminnat alkavat 1.6.  Kuntouttava työtoiminta alkaa sekä työttömien työpajat avaavat ovensa.
 
Kymmenen henkilön kokoontumisrajoitus nousee 50 henkilöön.

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi