Kaupungin palvelut poikkeustilanteessa

Päivitetty 3.4.2020 klo 15.01

Muutokset ovat Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti voimassa 13.5.2020 saakka, ellei toisin mainita.

 

Hallinto

Kaupungintalo on suljettu asiakkailta. Ulko-oven ikkunassa on nähtävillä kuulutukset, jotka kuulutetaan kaupungintalolla
Tietotalon toimipiste on suljettu.
Kaupunginhallituksen ja lautakuntien kokoukset järjestetään sähköisesti etäyhteyden avulla. Valtuuston kokousten osalta tiedotamme erikseen.

 

Koulut

Peruskoulun ja lukion lähiopetus on keskeytetty, ja opetus järjestetään etäopetuksena. Poikkeuksena lähiopetusta järjestetään eskarilaisille ja 1-3 -luokkien oppilaille. Lisäksi poikkeuksena lähiopetus voidaan järjestää erityistä tukea tarvitseville oppilaille, jotka tarvitsevat lähiopetusta.

Kuitenkin ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin.

Niille perheille, joille maksuttoman kouluruoan poisjäänti aiheuttaa taloudellisia vaikeuksia, kaupunki järjestää ruoka-apua kotiin.

Koulujen kerhot on keskeytetty.
 

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt, niissä järjestettävä esiopetus ja aamu-ja iltapäivätoiminta järjestetään normaalisti.
Kuitenkin suositellaan, että vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, pitävät lapsen kotona.
 

Liikunta, kulttuuri ja vapaa-aika

Arajärven ja Toijalan sataman saunat on suljettu. Kaupungin laavut on suljettu käyttäjiltä.

Myös kaupungin liikuntasalit ja kuntosalit on suljettu.

Akaan kirjastot ja nuorisotilat on suljettu, ja Valkeakoski-opiston toiminta keskeytetty.

Kaupungin tapahtumat ja yli 10 hengen kokoontumiset on peruttu.

 

 

Työikäisten, kehitysvammaisten ja vanhusten toiminta

Akaan Yhteispalvelukeskus on suljettu 18.3. alkaen. Kohtaamispaikka Narikka on suljettu.
Toijalan ja Viialan työpajatoiminta ja kuntouttava työtoiminta on keskeytetty.   

Päihdehuollon päivätoiminta ja kehitysvammaisten päivätoiminta on keskeytetty.

Akaan ja Urjalan Lähitorit on suljettu ja ikäihmisten liikuntaryhmät peruttu. Liikuntaohjeita julkaistaan nettivideoina omatoimista jumppaamista varten.

 

Terveydenhuolto


Viialan terveysasema

Hengitystieinfektio-oireisten asiakkaiden vastaanotto on keskitetty Viialan terveysasemalle. Tälle vastaanotolle tulevien on otettava ensin yhteyttä puhelimitse soittamalla Akaan terveyskeskuksen keskitettyyn ajanvaraukseen, puh. 040 335 2702. Viialan terveysasemalla ei tällä hetkellä järjestetä muuta toimintaa.

Viialan terveysasemalle aiemmin sovittuihin käynteihin saattaa tulla muutoksia tai peruutuksia. Lääkärien vastaanotoilta, neuvoloista ja suun terveydenhuollosta ollaan asiakkaisiin yhteydessä. Asiakkaat voivat olla itsekin yhteydessä vastaanotoille sähköisen 24 h asioinnin kautta .

Myös Fimlab laboratorion Viialan toimipiste on suljettu. Jo varattuja aikoja tullaan perumaan, mutta asiakkaat voivat tehdä itse muutokset varattuihin aikoihin joko sähköisen ajanvarauksen kautta tai puhelimitse.

 

Toijalan terveysasema

6.4. alkaen Akaan alueen päivystys järjestetään Toijalan terveysasemalla klo 12-16. Toijalassa, Kylmäkoskella ja Urjalassa ei hoideta hengitystieinfektio-oireisia potilaita, vaan heidän vastaanottonsa on keskitetty Viialaan.

 

Urjalan terveysasema

6.4. alkaen päivystysvastaanotto toimii vain klo 8-12. Muina aikoina hoidetaan ajanvarausvastaanoton asiakkaita.Urjalassa, Toijalassa ja Kylmäkoskella ja ei hoideta hengitystieinfektio-oireisia potilaita, vaan heidän vastaanottonsa on keskitetty Viialaan.

 

Suun terveydenhuolto

Akaan ja Urjalan hammashoitoloiden kiireetön hoito keskeytetään 31.3.- 13.5.2020 väliseksi ajaksi.

Kiireettömiä aikoja tullaan peruuttamaan ja mahdollisuuksien mukaan siirtämään eteenpäin. Esimerkiksi oikomishoitojen jatkuminen pyritään turvaamaan, ja niistä sovitaan puhelimitse asiakkaan kanssa.

 

Diabetespotilaat

Toijalan ja Viialan diabeetikoiden maksuton hoitotarvikejakelu toteutetaan toistaiseksi torstaisin klo 14-16 Toijalan terveysaseman neuvolassa.


Vierailut kielletty

Vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa on kielletty. Poisluettuja ovat tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla.
 

 

Ajanvaraus
 

Akaan terveyskeskuksen keskitetty ajanvaraus arkisin klo 8-16
puh. 040 335 2702


Akaan terveyskeskuksen hammaslääkärien keskitetty ajanvaraus ma-to klo 8-15, pe 8-14
puh. 03 5691 2311

(Viialan hammashoitolassa vastaanotto kiireellisille hengitystieinfektioisille ti-to klo 13-15 ja pe 11.30-13.30. Muu hoito toteutetaan muissa toimipisteissä).

 

Ilta- yö- ja viikonloppupäivystys TAYS Valkeakoski
puh. 03 3116 7260

arkisin ma-to klo 16 - seuraavaan aamuun klo 8
perjantaista klo 16 - maanantaiaamuun klo 8

Uutisia ei löytynyt.

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi