Valtuusto päätti käynnistää hyvinvointikeskuksen rakentamisen

 

Akaan kaupunginvaltuusto päätti 20.2.2019 hyväksyä hyvinvointikeskushankkeen tavoitehintatarjouksen ja käynnistää hankkeen toteutuksen.

Hyvinvointikeskuksen tavoitehintatarjous on yhteensä 13 678 000 euroa (alv 0%). Lisäksi tilaajahankintoihin tullaan varaamaan 1 500 000 € (alv 0 %) määräraha vuodelle 2020. Tavoitehintatarjouksen antoi NCC Suomi Oy, jonka kaupunki on jo aiemmin valinnut yhteistoimintaurakoitsijaksi.

Toteutuksen suunnittelu on tarkoitus aloittaa arviolta maalis-huhtikuun vaihteessa 2019. Suunnitelmien mukaan rakentaminen on tarkoitus aloittaa kesäkuussa. Rakentamiseen varataan aikaa 18 kk, mikä tarkoittaa hyvinvointikeskuksen käyttöönottoa vuoden 2020 lopussa. Hyvinvointikeskus rakentuu Matinpuiston kentän alueelle Toijalaan lähelle rautatieasemaa.

Lisäksi valtuusto päätti äänin 20-15, että lähipalvelut tullaan turvaamaan myös Viialan ja Kylmäkosken taajamissa. Lähipalveluina tarkoitetaan ainakin lasten suunterveydenhuoltoa, aikuisneuvolaa, sekä äitiys- ja lastenneuvolaa. Kaupunginhallituksen esitys valtuustolle oli, että se käynnistää selvityksen eri taajamien lähipalveluiden tarpeesta ja kustannuksista verrattuna niiden keskittämiseen hyvinvointikeskukseen. Selvitykseen olisi sisältynyt joukkoliikenteeseen ja palveluntuotannon toteuttamiseen tarvittavat muutokset palveluiden saatavuuden turvaamiseksi.

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi