Akaan hyvinvointikeskushanke käynnistyyAkaan kaupunki on saanut sosiaali- ja terveysministeriöltä poikkeusluvan uuden hyvinvointikeskuksen rakentamiselle. Ministeriön perusteluissa todetaan, että investointihankkeessa on huomioitu palvelujen integroituminen, ja että hanke mahdollistaa toiminnan tehostamisen ja uusien toimintamallien toteuttamisen.


Tavoitteena laadukkaat ja tehokkaat palvelut


Nykyaikaisen hyvinvointikeskuksen rakentamisella Akaan kaupunki haluaa turvata perusturvan palveluiden saatavuuden myös tulevaisuudessa. Akaan kaupunginvaltuusto päätti 24.8.2016 pidetyssä kokouksessaan, että hyvinvointikeskus toteutetaan uudisrakennuksena. Hanke mukailee Akaan palveluverkkotyöryhmän selvitystä, joka valmistui vuonna 2014.

Terveysasemalla tulee toimimaan 11 lääkärin vastaanotto, laboratorio, röntgen, fysioterapia ja suun terveydenhuollon toiminnat. Hyvinvointikeskus kerää samalla yhteen alueen lasten, nuorten ja perheiden palvelut. Suunnitelman mukaan Viialassa tarjotaan kuitenkin jatkossakin hammashuoltoa, lasten-, vanhusten- ja äitiysneuvolan palveluita sekä laboratoriopalvelua.

 

Asemanseutu tarjoaa sijaintietua


Hyvinvointikeskuksen paikaksi on suunniteltu Toijalan aseman seudulla sijaitsevaa Matinpuiston kenttää. Alueen asemakaavan muutoksesta on valmistunut osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä asemakaavan muutoksen luonnos, jotka menevät Akaan kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn 7.12.2016 edeten kaupunginhallitukseen ja valtuustoon joulukuussa 2016.

Kaavamuutosalue on Akaan kaupungin omistuksessa.

 

Markkinavuoropuhelua ja infotilaisuuksia


Tehokkaan ja toimivan uudisrakennuksen rakentamiseksi Akaan kaupunki tulee käynnistämään markkinavuoropuhelun alkuvuonna. Ideoita toteutukselle toivotaan vastaavia hankkeita toteuttaneilta alan toimijoilta.

Hankkeen edetessä kuntalaisille ja yrityksille tullaan järjestämään infotilaisuuksia, joissa kerrotaan hankkeen etenemisestä. 

Hyvinvointikeskushanketta koordinoi ohjausryhmä, joka koostuu kaupungin henkilöstön edustajista ja luottamushenkilöistä.

 

Lisätietoja:

Hyvinvointikeskuksen ohjausryhmän puheenjohtaja Jaakko Leinonen puh. 044 305 3883

Akaan kaupungin tekninen johtaja Antti Kemi puh. 040 335 3270, antti.kemi@akaa.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi