Ympäristötaidetapahtuma Näkymän teoshaku käynnissäTulevan kesän Utopia-teemaa kantavaan Näkymään voi tarjota taideteoksiaan avoimessa haussa 12.4.2015 saakka. Valittujen ja toteutettujen teosten joukosta palkitaan kolme juryn valitsemaa teosta. Tänä vuonna näyttelyyn osallistuville taiteilijoille voidaan korvata myös matka- ja materiaalikorvauksia Taiteen edistämiskeskuksen erityisavustuksesta. 7000€ avustusta käytetään työpajojen järjestämiseen.

Tämän vuoden Näkymän kuraattorit Mia Muurimäki ja Satu Kiuru toivovat uuden käytännön tuovan lisää mielenkiintoisia Utopia –teemaa tutkivia teosehdotuksia kesän 2015 ympäristötaidenäyttelyyn. Kuraattorit huomauttavat, että ensimmäiset versiot tarjottavista teosehdotuksista voivat olla hyvin luonnosmaisia. Ehdotusta tehdessään taiteilijan on kuitenkin hyvä huomioida teeman lisäksi näyttelyn päätapahtumapaikka, Nahkialanjärven ympäristö. Halutessaan taiteilijat voivat ehdottaa teoksia tai teoskokonaisuuksia myös muualle Toijalan keskustan alueelle. Teosehdotuksia voi tarjota jurylle 12.4. saakka.

Valtakunnallisen näyttelyn jurytysmaksuksi edulliseen 30 euron hintaan sisältyy pääsy 25.4.2015 Päivölän opistolla pidettävän yleisölle avoimeen Utopia-seminaariin, sekä ensimmäisen jurytyksen läpäisseille taiteilijoille kaksi työpajaa touko-kesäkuussa. Teosehdotukset jurytetään huhtikuun 15. päivänä, minkä jälkeen taiteilijalla/työryhmällä on vielä mahdollisuus kehittää teostaan ja valmistaa se paikan päällä kesäkuun alussa. Näkymän avajaiset pidetään 12.6.2015.

Teoksille rahapalkintoja


Näyttelyssä palkitaan kolme Näkymän juryn valitsemaa teosta. Ensimmäinen palkinto
on 800€. Toisena palkintona Akaan kaupunki lunastaa taiteilijan teoksen
500€ korvausta vastaan (taiteilijan suostumuksella). Kolmas palkinto on 200 € lahjakortti taidetarvikeliikkeeseen.

Akaan Toijalaan, Nahkialanjärven ympäristöön sijoittuvan ympäristötaidetapahtuman teemana on tänä vuonna Utopia. Näyttelyn teema juhlistaa taiteilijoiden kykyä tuoda näkyväksi uudenlaisia mahdollisia tulevaisuuksia. Näyttely avautuu 12.6. ja on avoinna 30.8. saakka. TaideAkaa ry:n 13. Näkymä –ympäristötaidetapahtuman näyttelyn kuraattoreina toimivat Mia Muurimäki (tutkija, TaT, VTM) Helsingistä ja Satu Kiuru (kuvataiteilija, TaM) Hämeenlinnasta.

Lisää Utopia-teemasta ja Näkymän historiasta: www.nakyma.fi

Lisätietoja teoshausta


Yhteydenotot:


Satu Kiuru p. +358 40 5892627 satu.kiuru(at)aalto.fi,
Mia Muurimäki p. +358 40 7226 741 mia.muurimaki(at)aalto.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi