Yhteispalvelukeskus aloitti Kauppiastavaratalossa

Yhteispalvelukeskus aloitti KauppiastavaratalossaToijalan torin laidalla sijaitsevassa Kauppiastavaratalossa on aloittanut työllisyyden edistämiseen tähtäävä yhteispalvelukeskus. TE-toimiston tiloihin katutasolle ovat jo muuttaneet Akaan kaupungin aikuissosiaalityö ja työvoiman palvelukeskus. Kelan asiakaspalvelu aloittaa tiloissa lokakuun aikana.

Akaan yhteispalvelukeskus on perustettu osana valtakunnallista työllisyyden kuntakokeilu – hanketta, jossa Akaa ja muut Etelä-Pirkanmaan kunnat ovat mukana. Tavoitteet ovat konkreettisia.

– Tarkoituksena on, että paremmin saatavissa olevat palvelut lisäävät pitkäaikaistyöttömien työnsaantimahdollisuuksia. Monialainen yhteistyö parantaa kommunikaatiota ja yhteistyötä eri hallintojen välillä ja edesauttaa asiakkaan työllistymistä, kertoo työllisyyden kuntakokeilu – hankkeen projektipäällikkö Ilkka Peltomaa.


Eri toimijoiden yhteistyö kannattaa

Peltomaan mukaan moniammatillista yhteistyötä on tehty Akaassa aiemminkin, mutta saman katon alla toimiminen tiivistää tiedonkulkua entisestään.

– Kokonaiskuva asiakkaan tilanteesta voidaan ottaa paremmin huomioon. Ideaalitilanteessa voidaan sanoa asiakkaalle, että asia hoituu tuossa viereisessä huoneessa. Kelan ja muiden hallintojen palvelujen pariin asiakas voidaan ohjata vain hänen suostumuksellaan, Peltomaa sanoo.

Kauppiastavaratalon aulaan ja rakennuksen julkisivuun on jo saatu opasteet yhteispalvelukeskukseen.

– TE-toimiston aulassa työskentelevä palveluneuvoja vastaa asiakkaiden kysymyksiin ja ohjaa oikean palvelun pariin. Asiakkaiden ei tarvitse tietää etukäteen, kenen luo hänen tulee mennä, Peltomaa sanoo.

Yhteispalvelukeskus toimii hankkeen päättymiseen 31.12.2015 saakka. Jatkosta päätetään kokeilun jälkeen.


Perhetyö siirtyi Pätsiniementielle

Kaupungin aikuissosiaalityön etuuskäsittelijät ovat siirtyneet yhteispalvelukeskukseen entisen maistraatin tiloista. Kauppiastavaratalon yläkerrassa toiminut työvoiman palvelukeskus on muuttanut vain kerroksen alaspäin samassa rakennuksessa.

Kaupungin virastotalosta uuteen yhteispalvelukeskukseen lokakuussa muuttava Kelan palveluneuvoja ottaa asiakkaita vastaan maanantaisin ilman ajanvarausta ja tiistaisin ajanvarauksella. Virastotalolle jäävässä Kelan ratkaisuyksikössä ei hoideta jatkossa asiakaspalvelua.

Muutosten myötä Meijerintiellä toiminut kaupungin perhetyö on siirtynyt entisen maistraatin tiloihin Pätsiniementielle. Etsivä nuorisotyö puolestaan muutti vapautuneisiin tiloihin Meijerintielle.


Teksti ja kuva: Sini Kantola

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi