Viidennessä Mesihölkässä kilpailtiin hymy huulilla

Akaan kaupungin ja Toijalan Vauhdin yhteinen Mesihölkkä järjestettiin tänä vuonna viidennen kerran. Osallistujia oli viitisenkymmentä eri sarjoissa. Sarjoina olivat miesten ja naisten puolella puolimaraton, yleis- ja kuntosarja 10 km sekä 40-vuotiaat ja 50-vuotiaat 10 km. Lenkkinä toimivat urheilukenttä, sen ympäristö sekä vanha Turun radan pohja.

Ilma oli aamusella kirpakka +5, mutta koska sateelta säästyttiin, oli juoksusää mainio. 11:45 kokoonnuttiin katsomon eteen Saana Saunamäen ohjaamaan alkuveryttelyyn ja klo 12 kilpailijat pinkaisivat matkaan.

Ensimmäisenä maalin saavutti Kylmäkosken Veikkojen Teppo Syrjälä, joka juoksi sarjassa m40 1000m. Muita sarjojen voittajia olivat Minna Immonen, Hannu Korkalainen, Martti Perikangas, Helmi Karjainen, Mikko Yli-Jaukkari ja Anne Väliniemi. Puolimaratonin voittivat Niemi Janne Janakkalan Janasta huikealla ajallaan 1:13.23,00 ja Tuominen Vilma Tampereelta ajalla 1:42.22,00.

Palkintoina oli tietysti paikallista hunajaa Kuhavuoren tilalta Sotkialta, hunajakassit sekä mesihölkkämitalit. Maratonin voittajat saivat muistokseen Rauli Vastinesluoman numeroidut mehiläispatsaat.  

Akaan kaupungin kehityspäällikkö Jyri Sarkkinen osallistui myös hölkkään miesten yleissarjassa sijoittuen neljänneksi. Akaan kaupungin teltan lisäksi myös Risto Niilimäki oli paikalla maistattamassa uutta hunajasatoa.

Hauskan ja hyväntuulisen päivän kruunasi myös paikalle hunajan innoittamina tulleet mehiläiset.
Tokkopa ne tosin pois halusivat Mesihölkästä ollakkaan!

Kiitos Toijalan Vauhti jälleen kerran!

Kisan tulokset löydät täältä.


« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi