Viialan Keskustan koulun peruskorjaustyöt käynnissä

Viialan Keskustan koulun peruskorjaustyöt käynnissä

 

Viialan Keskustan koulun peruskorjaustyöt ovat käynnissä Akaassa. Ulkopuolen maanrakennusurakassa työt aloitettiin Turuntien puoleiselta sivulta, joka muuttaa muotoaan melko paljon. Esimerkiksi maan pintaa on leikattu, jotta rakennuksen alakertaan siirtyvän keittiön huoltoliikenne saadaan toimivaksi. Myös tonttiliittymä vaihtaa paikkaa, vesijohdon tonttiliittymä uusitaan ja joitakin kaapeleita on siirretty eri paikkoihin kaivutöiden johdosta. Samalla tontilla sijaitseva, kerrostaloon johtava lämpölinja uusitaan kokonaan.

Liikuntahallin kattomuoto korjataan harjakatoksi siten, että julkisivu on yhtenäisempi vanhan rakennuksen kanssa. Samoin vanhat kivipinnoitelevyt poistetaan ja pintaan tehdään vanhan julkisivun kaltainen ohutrappaus.

Sisäpuolella purkutyöt ovat käynnissä koko koulun alueella. Liikuntahallin alueella purkutöiden yhteydessä suoritetaan lisätutkimuksia kosteusvaurioiden laajuuden selvittämiseksi. Lisätutkimusten ja kosteusmittausten perusteella määritellään lopullinen purkutarve. Jälleenrakennus liikuntahallin osalta alkaa, kun vanhat rakenteet on purettu. Tarkoituksena on, että liikuntahalli saadaan käyttöön marraskuun aikana ja koko hanke valmistuu heinäkuussa 2015.


Liikuntahallin urakoitsijat on valittu

Välipohjan kotelorakenteessa erityisesti teknisen työn opetustiloissa on havaittu rakenteiden sisällä runsaasti lahonnutta rakennuspuutavaraa, joka selkeästi aiheuttaa sisäilmaongelmia ja on alun perin suunniteltu poistettavaksi. Myös entisen keittiön seinälaatoituksen alta on purkutöiden yhteydessä paljastunut kapseloituna asbestia sisältävä muovimatto, joka puretaan asbestityönä. Mitään suurempia vastoinkäymisiä ei purkutöiden yhteydessä kuitenkaan ole tullut esiin.

Liikuntahallin alueen kaikki urakoitsijat on jo valittu. Rakennusurakan sai AW- rakennus Oy, LVI - urakan tekee Consti Oy ja sähköurakoitsija on Sähkö - Toleva Oy. Tarjousvaiheessa ovat tällä hetkellä loppuosan rakennus- ja LVIS-urakat. Urakoitsijavalinnat tehdään elokuussa.

Akaan kaupunki päätti sulkea Viialan Keskustan koulun sisäilmaongelmien vuoksi vuoden 2013 alussa.

 

Lisätietoja:

Akaan kaupungin tekninen johtaja Antti Kemi, puh. 040 335 3270, etunimi.sukunimi@akaa.fi
Akaan kaupungin työmaavalvoja Juha Jalonen, puh. 040 335 3062, etunimi.sukunimi@akaa.fi

 

 

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi