Viialan Keskustan koululla juhlittiin harjannostajaisia

 

Viialan Keskustan koulun peruskorjaus on edennyt siihen vaiheeseen, että koulun harjannostajaisia vietettiin torstaina 25.6.2015.

Peruskorjaus valmistuu kokonaisuudessaan marraskuun 2015 aikana, ja oppilaat pääsevät aloittamaan kevätlukukauden 2016 uusissa opetustiloissa.

Koulu on jaettu kolmeen eri urakka-alueeseen, joista ensimmäisenä valmistui helmikuussa 2015 käyttöön otettu palloiluhalli pukuhuoneineen ja pesutiloineen. Remontoidussa koulussa tulee olemaan 30 ryhmäopetustilaa, musiikkiluokka, tekstiilityön ja teknisen työn tilat sekä liikuntahallit. Koulun keittiö siirtyy maan tasolle helpottamaan toiminnallisuutta ja sujuvoittamaan huoltoliikennettä.

Peruskorjaus etenee sujuvasti

Peruskorjauksen kustannusten on arvioitu nousevan yhteensä 6,5 miljoonaan euroon. Rakennusaikataulu on viivästynyt hieman alkuperäisestä, sillä purkutöiden yhteydessä havaittiin kantavissa rakenteissa vaurioita, jotka ovat syntyneet aiempien remonttien yhteydessä. Lisäksi lauha ja kostea talvi hidastivat rakenteiden ja betonivalujen kuivumista.

”Purkutöiden jälkeen varsinainen peruskorjaus on edennyt sujuvasti hyvässä yhteistyöhengessä ja innovatiivisella otteella. Työmaan vahvuus on vaihdellut 30–50 hengen välillä”, sanoo Akaan kaupungin tekninen johtaja Antti Kemi.

Akaan kaupunki päätti sulkea Viialan Keskustan koulun sisäilmaongelmien vuoksi vuoden 2013 alussa. Koulussa on noin 460 oppilasta.

 


Lisätietoja:

Akaan kaupungin tekninen johtaja Antti Kemi, puh. 040 335 3270, antti.kemi(at)akaa.fi

Akaan kaupungin työmaavalvoja Juha Jalonen, puh. 040 335 3062, juha.jalonen(at)akaa.fi


Teksti ja kuvat: Sini Kantola

« Takaisin

Yhteystiedot

Akaan kaupunki

PL 34, 37801 Akaa
Puh. (03) 569 1120
akaan.kaupunki@akaa.fi